Géografi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kaca samak Geographia cetaan taun 1535

.

Géografi iku asal katané saka basa Yunani ya iku utawa Bumi lan graphein utawa nulis/njelasaké. Géografi iku èlmu bab enggon utawa lokasi ing planet bumi sing dikaitké karo wangun-wangun fisik ing permukaan bumi lan menungsa. Lokasi lan wangun-wangun fisik permukaan bumi iku gampang dipirsani saka peta, mulané akèh duwé pamahaman (ciut) yèn géografi iku padha karo èlmu peta kamangka peta iku mung salah siji prangkat ing géografi.

Wangun-wangun fisik permukaan bumi sing dikaitké karo èlmu-èlmu géologi, géodesi, oceanografi lan atmosfer iku dadi salah siji cabang èlmu géografi ya iku ngèlmu bumi.

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi dikenal dadi èlmu iku wiwit abad kaping 18, dhasaré ya iku saka cathetan-cathetan lan pangalaman-pangalaman para panjlajah bumi. Banjur èlmu iku ngrembaka lan kenceng gandhèng cènèngé karo èlmu-èlmu géologi, botani, ékonomi, sosiologi lan demografi.

Mangga pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cabang utama jroning Èlmu sosial
Antropologi | Ékonomi | Géografi | Linguistik | Manajemen | Pendhidhikan | Èlmu pulitik | Psikologi | Sajarah | Sosiologi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Géografi&oldid=993263"