Kartografi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Wewengkon-wewengkon jroning kartogram ing Indonésia ing endi saben propinsi ukurane diowahi dadi proporsional kanthi populasi (cacah penduduke) taun 2004. Werna nuduhake asil pikolehe kursi ing pamilihan legislatif ing Pemilu 2004 kanggo 2 parté paling gedhe: Parté Dhémokrasi Indonésia Perjuangan (PDIP) lan Parté Golkar.

Kartografi ya iku studi lan praktik gawé peta utawa globe. Peta sacara tradisional wis digawé kanthi nggunakake pena lan kertas, ananging muncule lan panyebarane komputer wis ngrevolusionerake kartografi. Banyal peta komersial kang nduwèni mutu apik saiki digawé kanthi perangkat lunak pangawéyan peta kang minangka salah siji ing antarane telu jinis utama; CAD (désain berbatuan komputer), GIS (Sistem Informasi Geografis), lan perangkat lunak ilustrasi peta kang khusus.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kartografi&oldid=1053834"