Kartografi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wewengkon-wewengkon sajeroning kartogram ing Indonésia ing endi saben provinsi ukurane diowahi dadi proporsional kanthi populasi (cacah penduduke) taun 2004. Werna nuduhake asil pikolehe kursi ing pamilihan lègislatif ing Pemilu 2004 kanggo 2 parté gedhé dhéwé: Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDIP) lan Parté Golkar.

Kartografi ya iku studi lan praktik gawé peta utawa globe. Peta kanthi tradisional wis digawé kanthi nggunakake pena lan kertas, ananging muncule lan panyebarane komputer wis ngrevolusionerake kartografi. Banyal peta komersial kang duwé mutu apik saiki digawé kanthi perangkat lunak pangawéyan peta kang minangka salah siji ing antarané telu jinis utama; CAD (désain berbatuan komputer), GIS (Sistem Informasi Géografi), lan perangkat lunak ilustrasi peta kang mirunggan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]