Sosiologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sosiologi yaiku ilmu kang nyinauni tindak tanduk sakumpulan manungsa ing masarakat. Sosiologi iku béda karo ilmu sosial.Ilmu iki nyinauni perkara masarakat kang magepokan karo uripé manungsa. Tembung sosiologi kawentar saka tangané sarjana Perancis, August Comte. Mula ora anèh yèn saiki wong pinter iki dianggep Bapak Sosiologi. Èwa semana, Émile Durkheim kang kasil nggawa sosiologi ing madyaning pasinaon agung.

Sawetara wacana ing sosiologi:


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Cabang utama jroning Èlmu sosial
Antropologi | Ékonomi | Géografi | Linguistik | Manajemen | Pendhidhikan | Èlmu pulitik | Psikologi | Sajarah | Sosiologi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sosiologi&oldid=804888"