Sosiologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Sosiologi ya iku ilmu kang nyinauni tindak tanduk sakumpulan manungsa ing masarakat. Sosiologi iku béda karo ilmu sosial.Ilmu iki nyinauni perkara masarakat kang magepokan karo uripé manungsa. Tembung sosiologi kawentar saka tangané sarjana Perancis, August Comte. Mula ora anèh yèn saiki wong pinter iki dianggep Bapak Sosiologi. Èwa semana, Émile Durkheim kang kasil nggawa sosiologi ing madyaning pasinaon agung.

Sawetara wacana ing sosiologi:

Cabang utama jroning Èlmu sosial
Antropologi | Ékonomi | Géografi | Linguistik | Manajemen | Pendhidhikan | Èlmu pulitik | Psikologi | Sajarah | Sosiologi


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sosiologi&oldid=1001068"