Sosiologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sosiologi ya iku ngèlmu kang nyinaoni tindak tanduk sakumpulan manungsa ing masarakat. Sosiologi iku béda karo ngèlmu sosial.Ilmu iki nyinaoni prakara masarakat kang magepokan karo uripé manungsa. Tembung sosiologi kawentar saka tangané sarjana Perancis, August Comte. Mula ora anèh yèn saiki wong pinter iki dianggep Bapak Sosiologi. Èwa semana, Émile Durkheim kang kasil nggawa sosiologi ing madyaning pasinaon agung.

Sawetara wacana ing sosiologi:

Cithakan:Cabang ngèlmu sosial