Organisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Prakata[besut | besut sumber]

Ing èlmu biologi lan ékologi, organisme (basa Yunani organon sing tegesé piranti/alat) iku sejatiné benda sing urip utawa sacara èlmiah ya iku kumpulan sel sing silih pangaruh nganti duwé fungsi sing stabil lan duwé sifat urip. Mila organisme asring uga disebut

Diarani organisme kompleks yèn kasusun saka akèh sel.

Ciri-Ciri[besut | besut sumber]

Ciri-ciri umum sing ana ing organisme ya iku:

Nanging ciri-ciri iku ora universal. Mikroorganisme upamané bakteri ora ambegan, nanging ngganggo jalur kimiawi liya. Akèh organisme sing ora obah, uga akèh organisme sing ora tangkar-tumangkar, sanajan spesiesé bisa tangkar-tumangkar.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Organisme&oldid=998271"