Organisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ing èlmu biologi lan ékologi, organisme (basa Yunani organon sing tegesé piranti/piranti) iku sajatiné bandha sing urip utawa sacara èlmiah ya iku kumpulan sèl sing silih prabawa nganti duwé fungsi sing stabil lan duwé sipat urip. Mila organisme asring uga ingaran

Diarani organisme kompleks yèn kasusun saka akèh sèl.

Ciri-Ciri[besut | besut sumber]

Ciri-ciri umum sing ana ing organisme ya iku:

Nanging ciri-ciri iku ora universal. Mikroorganisme upamané baktèri ora ambegan, nanging ngganggo jalur kimiawi liya. Akèh organisme sing ora obah, uga akèh organisme sing ora tangkar-tumangkar, sanajan spésiesé bisa tangkar-tumangkar.