Organisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Prakata[sunting | sunting sumber]

Ing èlmu biologi lan ékologi, organisme (basa Yunani organon sing tegesé piranti/alat) iku sejatiné benda sing urip utawa sacara èlmiah yaiku kumpulan sel sing silih pangaruh nganti duwé fungsi sing stabil lan duwe sifat urip. Mila organisme asring uga disebut

Diarani organisme kompleks yèn kasusun saka akèh sel.

Ciri-Ciri[sunting | sunting sumber]

Ciri-ciri umum sing ana ing organisme yaiku:

Nanging ciri-ciri iku ora universal. Mikroorganisme upamané bakteri ora ambegan, nanging ngganggo jalur kimiawi liya. Akèh organisme sing ora obah, uga akèh organisme sing ora tangkar-tumangkar, sanajan spesiesé bisa tangkar-tumangkar.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Organisme&oldid=837839"