Organisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ing èlmu biologi lan ékologi, organisme (basa Yunani organon kang tegesé piranti/piranti) iku sajatiné bandha kang urip utawa kanthi èlmiah ya iku kumpulan sèl kang silih prabawa nganti duwé fungsi kang stabil lan duwé sipat urip. Mila organisme asring uga ingaran

Diarani organisme kompleks yèn kasusun saka akèh sèl.

Ciri-Ciri[besut | besut sumber]

Ciri-ciri umum kang ana ing organisme ya iku:

Nanging ciri-ciri iku ora universal. Mikroorganisme upamané baktèri ora ambegan, nanging ngganggo jalur kimiawi liya. Akèh organisme kang ora obah, uga akèh organisme kang ora tangkar-tumangkar, sanajan spésiesé bisa tangkar-tumangkar.