Urip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kauripan (Biota / Vitae / Eobionti)
Ruwenpflanzen.jpg
Tetanduran ing Pegunungan Rwenzori, Uganda
Klasifikasi ngèlmiah
Domain dan Kerajaan

Kehidupan di bumi:

Urip utawa kauripan utawa koripan iku ciri kas sing mbédakaké barang saka sing ndarbèni prosès biologis lan saka barang sing ora nduwé déné fungsi-fungsi iku wis mandeg (dadi tegesé) mati utawa pancèn ora tau duwé. Biologi iku ngèlmu sing nyinaoni studi kauripan.

Organisme urip iku ngalami proses métabolisme, homeostasis lan duwé kapasitas kanggo tuwuh, mangsuli stimuli, réproduksi lan mawa sèlèksi alam, adhaptasi marang lingkungan sakiwa-tengené ing génerasi saturut-turuté.

Cathetan[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Wacan luwih lanjut[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Urip ing KamusWiki.