Urip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kauripan (Biota / Vitae / Eobionti)
Ruwenpflanzen.jpg
Tetuwuhan ing Pegunungan Rwenzori, Uganda
Klasifikasi ngèlmiah
Domain dan Karajan

Kehidupan di bumi:

Urip utawa kauripan utawa koripan iku ciri kas kang mbédakaké barang saka kang ndarbèni prosès biologis lan saka barang kang ora nduwé déné fungsi-fungsi iku wis mandeg (dadi tegesé) mati utawa pancèn ora tau duwé. Biologi iku ngèlmu kang nyinaoni studi kauripan.

Organisme urip iku ngalami prosès métabolisme, homeostasis lan duwé kapasitas kanggo tuwuh, mangsuli stimuli, réproduksi lan mawa sèlèksi alam, adhaptasi marang lingkungan sakiwa-tengené ing génerasi saturut-turuté.

Cathetan[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Wacan luwih lanjut[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Urip ing KamusWiki.