Urip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kauripan (Biota / Vitae / Eobionti)
Ruwenpflanzen.jpg
Tetuwuhan ing Pegunungan Rwenzori, Uganda
Klasifikasi ngèlmiah
Domain dan Karajan

Kehidupan di bumi:

Urip utawa kauripan utawa koripan iku ciri kas kang mbédakaké barang saka kang ndarbèni prosès biologis lan saka barang kang ora nduwé déné fungsi-fungsi iku wis mandeg (dadi tegesé) mati utawa pancèn ora tau duwé. Biologi iku ngèlmu kang nyinaoni studi kauripan.

Organisme urip iku ngalami prosès métabolisme, homeostasis lan duwé kapasitas kanggo tuwuh, mangsuli stimuli, réproduksi lan mawa sèlèksi alam, adhaptasi marang lingkungan sakiwa-tengené ing génerasi saturut-turuté.

Cathetan[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Wacan luwih lanjut[besut | besut sumber]

  • Kauffman, Stuart. The Adjacent Possible: A Talk with Stuart Kauffman
  • Nealson KH, Conrad PG (1999). "Life: past, present and future". Philos. Trans. R. Soc. Lond., B, Biol. Sci. 354 (1392): 1923–39. doi:10.1098/rstb.1999.0532. PMC 1692713. PMID 10670014. Unknown parameter |month= ignored (help)
  • Walker, Martin G. LIFE! Why We Exist...And What We Must Do to Survive Dog Ear Publishing, 2006, ISBN 1-59858-243-7

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Urip ing KamusWiki.