Urip

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Urip utawa kauripan utawa koripan iku ciri khas sing mbédakaké barang saka sing ndarbèni prosès biologis lan saka barang sing ora nduwé déné fungsi-fungsi iku wis mandeg (dadi tegesé) mati utawa pancèn ora tau nduwèni. Biologi iku ngèlmu sing nyinaoni studi kauripan.

Organisme urip iku ngalami proses métabolisme, homeostatis lan nduwèni kapasitas kanggo tuwuh, mangsuli stimuli, réproduksi lan mawa sèlèksi alami, adaptasi marang lingkungan sakiwa-tengené ing generasi saturut-turuté.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Urip&oldid=1025937"