Urip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kauripan (Biota / Vitae / Eobionti)
Tetanduran ing Pegunungan Rwenzori, Uganda
Klasifikasi èlmiah
Domain dan Kerajaan

Kehidupan di bumi:

Urip utawa kauripan utawa koripan iku ciri khas sing mbédakaké barang saka sing ndarbèni prosès biologis lan saka barang sing ora nduwé déné fungsi-fungsi iku wis mandeg (dadi tegesé) mati utawa pancèn ora tau nduwèni. Biologi iku ngèlmu sing nyinaoni studi kauripan.

Organisme urip iku ngalami proses métabolisme, homeostasis lan nduwèni kapasitas kanggo tuwuh, mangsuli stimuli, réproduksi lan mawa sèlèksi alam, adaptasi marang lingkungan sakiwa-tengené ing generasi saturut-turuté.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ 'Evolusi' virus dan bentuk lainnya yang mirip masih belum jelas. Sehingga, klasifikasi ini mungkin parafiletik karena kehidupan selular mungkin berevolusi dari kehidupan non-selular, atau polifiletik karena leluhur umum terakhir tidak dimasukkan.
  2. ^ Molekul protein penginfeksi (prion) tidak dianggap organisme hidup, namun bisa dideskripsikan sebagai ‘organism-comparable organic structures’.
  3. ^ As specific virus-dependent organic structures can be considered satellites and defective interfering particles, both of which require another virus help for their replication.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Wacan luwih lanjut[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Urip ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Urip&oldid=1076502"