Uganda

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Republic of Uganda
Motto: For God and My Country
(Inggris: "Kanggo Pangèran lan Nagaraku")
Lagu kabangsanOh Uganda, Land of Beauty
Ibu kutha
and largest city
Kampala
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Républik multipartai demokratik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 15,39%
Pedunung
 -  2006 estimate 27.810.000 (41)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$44,69 miliar (76)
 -  Per capita US$1.728 (155)
Valuta Shilling (UGX)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 256 1
Internet TLD .ug

Républik Uganda iku nagara ing Afrika Wétan. Nagara kang olèh julukan "Mutiara Afrika" saka Winston Churchill iki wewatesan karoKenya ing sisih wétan, Sudan ing sisih lor, Républik Dhémokratik Kongo ing sisih kulon, Rwanda ing kidul-kulon, lan Tanzania sarta Tlaga Victoria ing sisih kidul. Jeneng nagara iki asalé saka krajaan Buganda kang tlatahé biyèn nyakup bagéan kidul Uganda. Uganda kapérang dadi 70 dhistrik.

Geografi[besut | besut sumber]

Peta Uganda
Artikel utama: Geografi Uganda

Senayan ora ndarbèni pasisir, Uganda nduwèni sawetara tlaga gedhé, kayata tlaga Victoria, tlaga Albert,tlaga Kyoga lan tlaga Edward. Negri iki dumunung ing dhataran utwa plateau Afrika Wétan, kira-kira 900 m sak dhuwuré banyu segara. Umumé Uganda nduwèni iklim tropis, nanging ana uga variasi. Uganda andarbèni sawetara pulo ing tlaga Victoria. Kutha-kutha wigati dumunung ing tlatah kidul, ya iku cedhak tlaga Victoria, klebu kutha krajan Kampala lan kutha ing cedhaké Entebe.

Uganda kabagi jroning 70 dhistrik, 4 laladan administratif: Lor, Wétan, Sentral lan Kulon. Distrik iki dijenengké miturut kutha kang paling gedhé, umpamané kutha Kampala dumunung ing dhistrik Kampala.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uganda&oldid=1052626"