Malawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Republic of Malawi
Dziko la Malaŵi
Patakaning Malawi
Pataka
Aditamènging Malawi
Aditamèng
Cihnabrawit: Unity and Freedom
(Inggris: "Persatuan lan Kabebasan")
Gunagita: Mlungu dalitsani Malawi
Dunungpenering Malawi
KuthagaraLilongwe
BrehakuthaBlantyre
JawatbasaInggris, Chichewa
PapréntahanDhémokrasi multi-parté
Kamardikan
• Banyu (%)
20,6%
Population
• Pikira-kira
12.529.697 (67)
• Cacahjiwa 1998
9.933.868
GKK  (ITK)Pikira-kira 2004
• Gunggung
US$7,03 miliar (145)
• Saben wong
US$569 (191)
ArtacihnaKwacha (MWK)
Laladan wektuUTC+2
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Durawadasandi265
Nagarasandigreha.mw

Républik Malawi iku nagara kang kakurung dharatan ing Afrika pérangan kidul. Malawi wewatesan karo Tanzania ing sisih lor, Zambia ing kulon-lor, lan Mozambik ing sisih wétan, kidul lan kulon. Tlaga Malawi kang mujur ing tapel wates wétan Malawi nyakup saproliman wewengkon nagara iku. Asal muasal jeneng Malawi ora dimangertèni; jeneng iku diyakini asalé saka suku ing wewengkon kidul utawa inspirasi saka 'cahya srengéngé kang nyinari tlaga' (pirsani gendéra).

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]