Malawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republic of Malawi
Dziko la Malaŵi
Motto: Unity and Freedom
(Inggris: "Persatuan lan Kabebasan")
Lagu kabangsanMlungu dalitsani Malawi
Ibu kutha Lilongwe
Largest city Blantyre
Basa resmi Inggris, Chichewa
Pamaréntahan Demokrasi multi-parté
Kamardikan
 -  Banyu (%) 20,6%
Pedunung
 -  estimate 12.529.697 (67)
 -  1998 census 9.933.868
PDB (KKB) 2004 estimate
 -  Total US$7,03 miliar (145)
 -  Per capita US$569 (191)
Valuta Kwacha (MWK)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 265
Internet TLD .mw

Republik Malawi kuwi sawijining negara kang kakurung dharatan ing Afrika bagéyan kidul. Malawi wewatesan karo Tanzania ing sisih lor, Zambia ing kulon-lor, lan Mozambik ing sisih wétan, kidul lan kulon. Tlaga Malawi kang mujur ing tapel wates wétan Malawi nyakup saproliman wilayah negara iku. Asal muasal jeneng Malawi ora dimangertèni; jeneng iku diyakini asalé saka suku ing wilayah kidul utawa inspirasi saka 'cahya srengéngé kang nyinari tlaga' (pirsani gendéra).

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Malawi ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malawi&oldid=816068"