Malawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Republic of Malawi
Dziko la Malaŵi
Gendéra Lambang nagara
Motto: Unity and Freedom
(Inggris: "Persatuan lan Kabebasan")
Antem: Mlungu dalitsani Malawi
Kutha krajan Lilongwe
Kutha paling gedhé Blantyre
Basa resmi Inggris, Chichewa
Papréntahan Dhémokrasi multi-parté
Kamardikan
 •  Banyu (%) 20,6%
Cacah jiwa
 •  Rantaman  12.529.697 (67)
 •  Cacah sirah 1998 9.933.868
GDP  (PPP) Rantaman 2004
 •  Gunggung US$7,03 miliar (145)
 •  Per kapita US$569 (191)
Valuta Kwacha (MWK)
Zona wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 265
TLD Internèt .mw

Républik Malawi iku nagara kang kakurung dharatan ing Afrika bagéyan kidul. Malawi wewatesan karo Tanzania ing sisih lor, Zambia ing kulon-lor, lan Mozambik ing sisih wétan, kidul lan kulon. Tlaga Malawi kang mujur ing tapel wates wétan Malawi nyakup saproliman wewengkon nagara iku. Asal muasal jeneng Malawi ora dimangertèni; jeneng iku diyakini asalé saka suku ing wewengkon kidul utawa inspirasi saka 'cahya srengéngé kang nyinari tlaga' (pirsani gendéra).

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malawi&oldid=1101468"