Melilla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Melilla iku eksklave duwèké Spanyol ing Mediterania kang amba wewengkoné 12,3 km², dumunung ing pasisir lor Afrika Lor lan diubengi déning wewengkoné Maroko. Melilla lan Ceuta iku loro wewengkon Spanyol ana ing dharatan bawana Afrika. Kutha iki minangka péranganing provinsi Málaga nganti 14 Maret 1995, banjur sawisé éntuk Status Otonomi.

Melilla (lan Ceuta) minangka plabuan bébas sadurungé Spanyol dadi anggota Uni Éropah. Miturut cacah taun 2008, sing ndunungi ana 73.460 jiwa. Kutha iki sing ndunungi kang agamané Kristen, Muslim (mliginé wong Berber), lan Yahudi (minoritas). Basa Spanyol minangka basa resmi masarakat, nanging sawijining dialèk basa lokal (basa Riff Berber) uga umum dipigunakaké.

Pranala njaba[besut | besut sumber]