Burundi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Republika y'u Burundi
Flag of Burundi.svg Coat of arms of Burundi.svg
Gendhèra Burundi Lambang Burundi
Motto: Unite, Travail, Progress
(basa Prancis: Persatuan, Karya, Kemajuan
)
LocationBurundi.png
Basa resmi Basa Kirundi, basa Prancis, basa Swahili
Kutha krajan Bujumbura
Presidhèn Pierre Nkurunziza
Wewengkon
 - Total
 - % Air
Urutan ke-142
27.830 km²
7,8%
Padunung


 - Total (2003)


 - Kapadhetan
Urutan kaping 99


6.054.714


206,1/km²
Kamardikan
 - Tanggal
Saka Belgia
1 Juli 1962
Valuta franc Burundi (FBu)
Zona wektu UTC +2
Lagu kabangsan Burundi bwacu (Burundi sing katresnan)
TLD .bi
Kode telepon 257

Burundi iku nagara cilik sing ana ing Afrika Tengah. Burundi ing sisih kulon watesan karo Kongo-Kinshasa, sisih lor karo Rwanda, sisih wétan lan kidul karo Tanzania.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Burundi&oldid=1045012"