Burundi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Republika y'u Burundi
Flag of Burundi.svg Coat of arms of Burundi.svg
Gendhèra Burundi Lambang Burundi
Sesanti: Unite, Travail, Progress
(basa Prancis: Persatuan, Karya, Kemajuan
)
LocationBurundi.png
Basa resmiBasa Kirundi, basa Prancis, basa Swahili
Kutha krajanBujumbura
PrésidhènPierre Nkurunziza
Wewengkon
 -Total
 -% Air
Urutan kaping 142
27.830 km²
7,8%
Padunung


 -Total (2003)


 -Kapadhetan
Urutan kaping 99


6.054.714


206,1/km²
Kamardikan
 -Tanggal
Saka Bèlgi
1 Juli 1962
Valuta franc Burundi (FBu)
Zona wektu UTC +2
Lagu kabangsan Burundi bwacu (Burundi sing katresnan)
TLD.bi
Kode telepon257

Burundi iku nagara cilik sing ana ing Afrika Tengah. Burundi ing sisih kulon watesan karo Kongo-Kinshasa, sisih lor karo Rwanda, sisih wétan lan kidul karo Tanzania.