Bujumbura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bujumbura
Bujumbura. Sesawangan Tlaga Tanganyika ing latar wuri.
Bujumbura. Sesawangan Tlaga Tanganyika ing latar wuri.
Bujumbura kapernah ing Burundi
Bujumbura
Bujumbura
Koordhinat: 3°23′S 29°22′E / 3.383°S 29.367°E / -3.383; 29.367Koordhinat: 3°23′S 29°22′E / 3.383°S 29.367°E / -3.383; 29.367
Nagara Burundi
ProvinsiProvinsi Bujumbura Mairie
Diyasa1871
Pamaréntahan
 • WalikuthaFreddy Mbonimpa
Laladan
 • City86,52 km2 (3,341 sq mi)
Élepasi774 m (2,539 ft)
Cacah warga (sènsus 2008)
 • City497.166
 • Pepadhet2.720,6/km2 (70,460/sq mi)
 • Métro800.000
Zona wektuCAT (UTC+2)
 • Usum panas (DST)ora ana (UTC+2)
IklimAw

Bujumbura (/ˌbəmˈbʊərə/; pocaping cara Prancis: [byʒœ̃byʁa]), biyené Usumbura, ya iku kutha paling gedhé ing Burundi lan mujudaké kutha krajané Burundi. Pernahé ana ing lor-wétan ing sapinggiring Tlaga Tanganyika, tlaga paling jero nomer loro ing donya sawisé Tlaga Baikal.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kutha Bujumbara mbiyèn sawijinig désa cilik jenengé Usumbara. Banjur bisa kembang dadi gedhé sawisé dijajah wong Jerman. Banjur ing taun 1962 nalika Burundi mardika, jenengé diganti Bujumbara.

Géografi[besut | besut sumber]

Administrasi[besut | besut sumber]

Bujumbura kapérang dadi 13 communes, utawa pomahan, sing nduwé déwan majelis lan pamimpiné dhéwé .[1]

  • Commune Bujumbura Mairie
  • Commune Buterere
  • Commune Buyenzi
  • Commune Bwiza
  • Commune Gihosha
  • Commune Ngagara
  • Commune Kinindo
  • Commune Nyakabiga
  • Commune Musaga
  • Commune Kanyosha
  • Commune Kamenge
  • Commune Kinama
  • Commune Rohero

Rujukan[besut | besut sumber]