Zambia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Republic of Zambia
Motto: One Zambia, One Nation
(Inggris: "Siji Zambia, Siji Bangsa")
Lagu kabangsanStand and Sing of Zambia, Proud and Free
Ibu kutha
and largest city
Lusaka
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Républik
 -  presidhèn Edgar Lungu
 -  Wakil presidhèn Inonge Wina
Kamardhikan
 -  Banyu (%) 1%
Pedunung
 -  2006 estimate 11.635.204 (71)
 -  2003 census 9.582.418
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$9,85 miliar (136)
 -  Per capita US$870 (180)
Valuta Kwacha (ZMK)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 260
Internet TLD .zm

Zambia iku nagara ing bawana Afrika. Kutha krajan nagara iki ya iku … Nagara iki nduwé padunung … jiwa lan jembaré ana … km2.


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zambia&oldid=1052775"