Pongol Verdé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
República de Cabo Verde
Patakaning Pongol Verdé
Pataka
Aditamènging Pongol Verdé
Aditamèng
Cihnabrawit: Unidade, Trabalho, Progresso
(Basa Portugis: Persatuan, Pagawéan, lan Kamajuan)
Gunagita: Cântico da Liberdade
Dunungpenering Pongol Verdé
KuthagaraPraia
BrehakuthaPraia
JawatbasaPortugis lan sanga kreole Portugis
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
~0,1%
Population
• Pikira-kira 2006
420.901 (165)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$30,55 miliar (158)
• Saben wong
US$6.418 (92)
ArtacihnaEscudo Tanjung Verde (CVT)
Laladan wektuUTC-1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-1
Durawadasandi238
Nagarasandigreha.cv

Pongol Verdé (basa Portugis: Cabo Verde) iku nagara republik kang dumunung ing ranté kapuloan ing Samudra Atlantik Lor, saka pasisir kulon Afrika.

Pulo-pulo kang sadurungé ora ana kang ndunungi mau tinemu lan dijajah déning bangsa Portugis ing abad angka 15; sabanjuré dadi pusat perdagangan budak-budak Afrika. Akèh-akèhé kang ndunungi Tanjung Verde yaiku keturunan saka kaloro golongan mau.

"Tanjung Verde" dijenengaké dhedhasar tembung Cap-Vert, saiki ana ing Senegal, titik paling kulon Afrika.


Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]