Sénégal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Senegal)
République du Sénégal
Gendéraning Senegal
Gendéra
Aditamènging Senegal
Aditamèng
Cihnabrawit: Un Peuple, Un But, Une Foi
(Prancis: "Siji Rakyat, Siji Tujuan, Siji Kapercayaan")
Gunagita: Pincez Tous vos Koras, Frappez les Balafons
Dunungpenering Senegal
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Dakar
JawatbasaPrancis
PapréntahanRépublik parlementer
Kamardikan
• Banyu (%)
2,1%
Population
• Pikira-kira 2006
11.987.121 (75)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2004
• Gunggung
US$20,48 miliar (109)
• Saben wong
US$1.914 (146)
ArtacihnaFranc CFA (XOF)
Kodhé bèl221
TLD internèt.sn
Peta Sénégal

Républik Sénégal iku nagara ing sisih kidul Kali Sénégal ing Afrika Kulon. Negeri iki wewatesan karo Samodra Atlantik ing sisih kulon, Mauritania ing sisih lor, Mali ing sisih wétan, sarta Guinea lan Guinea Bissau ing sisih kidul. Gambia minangka siji enklave (laladan kanthong) sajeroning wewengkon Sénégal. Kali Gambia sing dawané 300 km mili ing tlatah Gambia. Tanjung Verde dumunung 560 km saka pasisir Sénégal.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]