Sénégal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Senegal)
République du Sénégal
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Un Peuple, Un But, Une Foi
(Prancis: "Siji Rakyat, Siji Tujuan, Siji Kapercayaan")
Antem: Pincez Tous vos Koras, Frappez les Balafons
Kutha krajan
lan paling gedhé
Dakar
Basa resmi Prancis
Papréntahan Républik parlementer
Kamardikan
 •  Banyu (%) 2,1%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 11.987.121 (75)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2004
 •  Gunggung US$20,48 miliar (109)
 •  Per kapita US$1.914 (146)
Valuta Franc CFA (XOF)
Kodhé bèl 221
TLD Internèt .sn
Peta Senegal

Républik Senegal iku nagara ing sisih kidul Kali Senegal ing Afrika Kulon. Negeri iki wewatesan karo Samudra Atlantik ing sisih kulon, Mauritania ing sisih lor, Mali ing sisih wétan, sarta Guinea lan Guinea Bissau ing sisih kidul. Gambia minangka sawijining enklave (laladan kanthong) sajeroning wewengkon Senegal. Kali Gambia sing dawané 300 km mili ing tlatah Gambia. Tanjung Verde dumunung 560 km saka pasisir Senegal.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Senegal.