Republik Kongo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pènget: Aja klèru karo Republik Dhémokratis Kongo
République du Congo
Motto: Unité, Travail, Progres
(Basa Perancis: Manunggal, Gawéyan, Kamajon)
Lagu kabangsanLa Congolaise
Ibu kutha
and largest city
Brazzaville
Basa resmi Perancis
Pamaréntahan republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 3,3%
Pedunung
 -  2003 estimate 2.954.258 (131)
 -  t/a census t/a
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total 4.621 yuta (154)
 -  Per capita 1.379 (158)
Valuta Franc CFA (XEF)
Zona wektu CET (UTC+1)
 -  Summer (DST) ora ana (UTC+1)
Kodhe tilpun 242
Internet TLD .cg

Republik Kongo, utawa diarani Kongo-Brazzaville, Kongo lan Kongo Tengah (béda karo negara Republik Dhemokratik Kongo, mbiyèn Zaire), iki negara bekas jajahan Prancis ing Afrika Tengah.

Wilayah[sunting | sunting sumber]

Republik Kongo dibagi dadi 12 wilayah (département, jamak département) (ibu kuthané dhéwé-dhéwé antara tandha kurung):


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Republik_Kongo&oldid=804853"