Angola

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
República de Angola
Gendéra Angola Coaofangola.jpg
Motto: Virtus Unita Fortior
(basa Latin: Manunggal mawa kuat)
LocationAngola.png
Basa Resmi basa Portugis
Kutha krajan Luanda
Presidhèn José Eduardo dos Santos
Perdana Menteri Paulo Kassoma
Wewengkon
 - Total
 - % banyu
Urutan kaping 22
1.246.700 km²
Mèh ora ana
Padunung


 - Total (Juli.)


 - Kapadhetan
Urutan kaping 71


10.766.500


8.6/km²
Kamardikan 1976
Valuta Kwanza
Zona Wektu UTC +1
Lagu Kabangsan Angola Avante
TLD .AO
Kodhe Nagara 244

Angola iku nagara sing papané ana pasisir Atlantik ing kidul-kulon Afrika. Angola nduwèni tapel wates Namibia, Républik Dhémokratik Kongo, Zambia lan Samudra Atlantik. Cabinda, sawijining propinsi Angola nduwèni wujud eksklave, tapel wates déning Républik Kongo.Jembar anggola Angola lor kaping dua jembar pulo Borneo manggani ana ing ringking ka-22 sadonya (sawisé Niger lan sadurungé Mali). Nagara iki kagolong salah sijiné produsen kopi utama ing donya lan kagolong nagara paling sugih ing Afrika misuwur sumber alamé, kang utama wiji besi, intan, lan tembaga.

Mangga Pirsani[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Angola&oldid=1052630"