Angola

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República de Angola
Gendhéra Angola Coaofangola.jpg
Motto: Virtus Unita Fortior
(basa Latin: Manunggal mawa kuat)
LocationAngola.png
Basa Resmi basa Portugis
Ibu kutha Luanda
Presidhen José Eduardo dos Santos
Perdana Menteri Paulo Kassoma
Wilayah
 - Total
 - % banyu
Urutan kaping 22
1.246.700 km²
Mèh ora ana
Pedhunung


 - Total (Juli.)


 - Kapadhetan
Urutan kaping 71


10.766.500


8.6/km²
Kamardikan 1976
Valuta Kwanza
Zona Wektu UTC +1
Lagu Kabangsan Angola Avante
TLD .AO
Kodhe Negara 244

Angola iku negara sing papané ana pasisir Atlantik ing kidul-kulon Afrika. Angola ndhuweni tapel wates Namibia, Republik Demokratik Kongo, Zambia lan Samudra Atlantik. Cabinda, sawijining provinsi Angola ndhuweni wujud eksklave, tapel wates déning Republik Kongo.Jembar anggola Angola lor kaping dua jembar pulo Borneo manggani ana ing ringking ka-22 sadonya (sawisé Niger lan sadurungé Mali). Negara iki kagolong salah sijiné produsen kopi utama ing donya lan kagolong negara paling sugih ing Afrika misuwur sumber alamé, kang utama wiji besi, intan, lan tembaga.

Mangga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Angola&oldid=804854"