Bénin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
République du Bénin
Patakaning Benin
Pataka
Aditamènging Benin
Aditamèng
Cihnabrawit: Fraternité, Justice, Travail
(Prancis: "Persaudaraan, Keadilan, Karya")
Gunagita: L'Aube Nouvelle
Dunungpenering Benin
KuthagaraPorto Novo, Cotonou1
BrehakuthaCotonou
JawatbasaPrancis
PapréntahanDhémokrasi présidhènsial
Yayi Boni
Kamardhikaan
• Banyu (%)
1,8%
Population
• Pikira-kira 2006
6.769.914 (93)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2004
• Gunggung
US$7,91 miliar (141)
• Saben wong
US$1.094 (174)
ArtacihnaFranc (XOF)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+1
Durawadasandi229
Nagarasandigreha.bj
1 Kutha krajan administratif

Bénin iku nagara ing Afrika Kulon.Biyèn duwé misuwur kanthi jeneng Dahomey.Nagara Benin duwé tapel wates déning Togo lan sisih kulon Nigeria sisih wétan, lan Burkina Faso seta Niger ing sisih lor. Bénin iku uga siji-sijiné nagara sing ngakoni Republik Maluku Kidul.

Sajarah[besut | besut sumber]

Karajan Afrika Dahomey madeg ing Benin wiwit abad angka 17, karajan panguasa déning oba,misuwur kanthi tapel wates Benin ing mangsa saiki, sajeroning wewengkon Afrika Kulon.