Uni Afrika

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Uni Afrika
Gendéra Uni Afrika Lambang Uni Afrika
Gendéra Lambang
Lagu kebangsaan: Let us all unite and celebrate together
Lokasi Uni Afrika
Basa resmi1 Rumpun Afrika, Arab, Hausa, Inggris, Perancis lan Portugis
Ketua Denis Sassou-Nguesso
Ketua Komisi Alpha Oumar Konaré
Wewengkon

 - Total

Urutan ka-12
29.797.500 km²
Padunung

 - Total (2005)  - Kapadhetan

Urutan ka-32

850 yuta
25,7/km²

PDB (2003)

 - Total
 - Total
 - Per kapita
 - Per kapita

Urutan ka-162

  US$1,515 trilyun (PPP)
  $0,514 trilyun (Nominal)
  $1.896 (PPP)
  $643 (Nominal)

Diadegaké

 - Minangka OAU
 - Minangka Uni Afrika

 

25 Mei 1963
9 Juli 2002

Mata uang Saben nagara nganggo dhuwit dhéwé.
Zona wektu UTC -1 hingga +4
Internet TLD Saben nagara nganggo domain dhéwé.
Kode telepon Saben nagara nganggo kode dhéwé kanthi nomor wiwitan +2.
1 Saben nagara bisa netepaké basa liyané jroning saben wewengkon.

2 Yèn diitung dadi sak nagara.

Uni Afrika, dicekak UA (basa Inggris: African Union), iku organisasi antar pamaréntahan kang nduwèni tujuan nyebaraké prinsip dhémokrasi, hak asasi manungsa lan pembangunan ing penjuru Afrika. UA minangka penerus Organisasi Persatuan Afrika (OAU). Ketua UA kang pisanan ya iku Thabo Mbeki, Presiden Afrika Kidul. UA ndarbèni markas ing Addis Ababa, Ethiopia.

Anggota Uni Afrika[besut | besut sumber]

Uni Afrika ndarbèni aggota 52 nagara lan siji wewengkon kang durung mardika, Sahara Kulon. Maroko nulak dadi anggota UA amarga anané Sahara Kulon, wewengkon kang diklaim Maroko. Déné Somaliland ora diélokaké amarga kadhaulatan nagara iku ora diakoni sacara internasional.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uni_Afrika&oldid=1052885"