Addis Ababa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Addis Ababa
Skyline of Addis Ababa
Péta Ethiopia
Péta Ethiopia
Coordinates: 9°2′0″N 38°42′0″E / 9.03333°N 38.70000°E / 9.03333; 38.70000
Chartered city Addis Ababa
Government
 • Walikutha Berhanu Deresa
Tlatah
 • Kutha 530,14 km2 (20,469 sq mi)
 • Palemahan 530,14 km2 (20,469 sq mi)
Cacah jiwa (2007)
 • City 3.627.934
 • Karapetan 5.607,96/km2 (1,452,450/sq mi)
 • Kutha 2.993.719
 • Métro 2.973.004

Addis Ababa (basa Amhara አዲስ አበባ, "kembang anyar") iku kutha krajan Etiopia. Addis Ababa ndarbèni status kutha lan provinsi. Kutha iki nduwé luwih saka 80 suku bangsa kang wicara jroning 80 basa, lan komunitas Kristen lan Muslim. Dunungé ana ing 9°1'60" Lintang Lor, 38°42' Bujur Wétan (9.0333, 38.7). [1]

Panggonan iki dipilih déning Ratu Taytu Betul lan didegaké ing taun 1886 déning garwané, Kaisar Menelik II, lan saiki nduwèni padunung watara 4 yuta jiwa, kanthi tuwuhing padunung taunan 8%.

Kutha iki dumunung ing sikilé Gunung Entoto lan dihubungaké karo mancanagara liwat Papan Anggegana Internasional Bole. Addis Ababa uga ndarbèni jalur sepur menyang Djibouti.

Fosil kerangka manungsa purba "Lucy" (ing Ethiopia diarani Dinkinesh) disimpen ing muséum nasional ing Addis Ababa.

Subbagéyan2[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Addis_Ababa&oldid=1070552"