Lomé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lomé
Panorama Lomé
Panorama Lomé
Nagara Togo
Region Maritim
Cacah warga (1998)
 • Gunggung 700.000

Lomé, iku kutha krajan nagara Togo kanthi kang ndunungi watara 700,000 jiwa (1998). Dumunung ing Lempongan Guinea, Lomé iku minangka punjer administratif, indhustri lan pelabuhan utama ing Togo.

Demograpfi[besut | besut sumber]

Tuwuhing kang ndunungi Lomé
1892: 1 500 kang ndunungi
1896: 2 000 kang ndunungi
1900: 3 000 kang ndunungi
1904: 4 000 kang ndunungi
1907: 6 000 kang ndunungi
1911: 8 000 kang ndunungi
1930: 15 000 kang ndunungi
1938: 18 000 kang ndunungi
1950: 33 000 kang ndunungi
1955: 43 000 kang ndunungi
1960: 85 000 kang ndunungi
1970: 186 000 kang ndunungi
1981: 375 499 kang ndunungi
1990: 450 000 kang ndunungi
1997: 573 000 kang ndunungi
2006: 737 751 kang ndunungi

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Prefectures of Togo