Lomé

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Lomé
Panorama Lomé
Panorama Lomé
[[file:Cithakan:Location map Togo|240px|Lomé is located in Cithakan:Location map Togo]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Togo|6x6px|Lomé|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">Lomé
Lokasi Lomé ing Togo
Coordinates: Cithakan:Country abbreviation 6°8′16″N 1°12′45″E / 6.13778°L 1.21250°W / 6.13778; 1.21250
Nagara Togo
Region Maritim
Population (1998)
 • Total 700.000

Lomé, iku kutha krajan nagara Togo kanthi padunung watara 700,000 jiwa (1998). Dumunung ing Lempongan Guinea, Lomé iku minangka pusat administratif, industri lan pelabuhan utama ing Togo.

Demograpfi[sunting | besut sumber]

Tuwuhing padunung ing Lomé
1892 : 1 500 padunung
1896 : 2 000 padunung
1900 : 3 000 padunung
1904 : 4 000 padunung
1907 : 6 000 padunung
1911 : 8 000 padunung
1930 : 15 000 padunung
1938 : 18 000 padunung
1950 : 33 000 padunung
1955 : 43 000 padunung
1960 : 85 000 padunung
1970 : 186 000 padunung
1981 : 375 499 padunung
1990 : 450 000 padunung
1997 : 573 000 padunung
2006 : 737 751 padunung

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Prefectures of Togo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lomé&oldid=1055512"