Lomé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lomé
Panorama Lomé
Panorama Lomé
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Togo" nor "Template:Location map Togo" exists.Lokasi Lomé ing Togo
Coordinates: 6°8′16″N 1°12′45″E / 6.13778°N 1.21250°E / 6.13778; 1.21250
Nagara Togo
Region Maritim
Cacah jiwa (1998)
 • Total 700.000

Lomé, iku kutha krajan nagara Togo kanthi padunung watara 700,000 jiwa (1998). Dumunung ing Lempongan Guinea, Lomé iku minangka pusat administratif, industri lan pelabuhan utama ing Togo.

Demograpfi[besut | besut sumber]

Tuwuhing padunung ing Lomé
1892 : 1 500 padunung
1896 : 2 000 padunung
1900 : 3 000 padunung
1904 : 4 000 padunung
1907 : 6 000 padunung
1911 : 8 000 padunung
1930 : 15 000 padunung
1938 : 18 000 padunung
1950 : 33 000 padunung
1955 : 43 000 padunung
1960 : 85 000 padunung
1970 : 186 000 padunung
1981 : 375 499 padunung
1990 : 450 000 padunung
1997 : 573 000 padunung
2006 : 737 751 padunung

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Prefectures of Togo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lomé&oldid=1055512"