Lomé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lomé
Panorama Lomé
Panorama Lomé
NagaraTogo
RegionMaritim
Cacah warga (1998)
 • Gunggung700.000

Lomé, iku kutha krajan nagara Togo kanthi kang ndunungi watara 700,000 jiwa (1998). Dumunung ing Lempongan Guinea, Lomé iku minangka punjer administratif, indhustri lan pelabuhan utama ing Togo.

Demograpfi[besut | besut sumber]

Tuwuhing kang ndunungi Lomé
1892: 1 500 kang ndunungi
1896: 2 000 kang ndunungi
1900: 3 000 kang ndunungi
1904: 4 000 kang ndunungi
1907: 6 000 kang ndunungi
1911: 8 000 kang ndunungi
1930: 15 000 kang ndunungi
1938: 18 000 kang ndunungi
1950: 33 000 kang ndunungi
1955: 43 000 kang ndunungi
1960: 85 000 kang ndunungi
1970: 186 000 kang ndunungi
1981: 375 499 kang ndunungi
1990: 450 000 kang ndunungi
1997: 573 000 kang ndunungi
2006: 737 751 kang ndunungi

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Prefectures of Togo