Lomé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lomé
Panorama Lomé
Panorama Lomé
Nagara Togo
Region Maritim
Cacah warga (1998)
 • Gunggung 700.000

Lomé, iku kutha krajan nagara Togo kanthi sing ndunungi watara 700,000 jiwa (1998). Dumunung ing Lempongan Guinea, Lomé iku minangka punjer administratif, indhustri lan pelabuhan utama ing Togo.

Demograpfi[besut | besut sumber]

Tuwuhing sing ndunungi Lomé
1892: 1 500 sing ndunungi
1896: 2 000 sing ndunungi
1900: 3 000 sing ndunungi
1904: 4 000 sing ndunungi
1907: 6 000 sing ndunungi
1911: 8 000 sing ndunungi
1930: 15 000 sing ndunungi
1938: 18 000 sing ndunungi
1950: 33 000 sing ndunungi
1955: 43 000 sing ndunungi
1960: 85 000 sing ndunungi
1970: 186 000 sing ndunungi
1981: 375 499 sing ndunungi
1990: 450 000 sing ndunungi
1997: 573 000 sing ndunungi
2006: 737 751 sing ndunungi

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Prefectures of Togo