Freetown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Freetown, Sierra Leone
View of central Freetown and the famous Cotton Tree
View of central Freetown and the famous Cotton Tree
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Sierra Leone" nor "Template:Location map Sierra Leone" exists.
Coordinates: 8°29′4″N 13°14′4″W / 8.48444°N 13.23444°W / 8.48444; -13.23444Koordhinat: 8°29′4″N 13°14′4″W / 8.48444°N 13.23444°W / 8.48444; -13.23444
Country  Sierra Leone
Region Western Area
District Western Area Urban District
Founded March 11th, 1792
Government
 • Jinis City council
 • Mayor Herbert George-Williams (APC)
Tlatah
 • Gunggung 138 sq mi (357 km2)
Èlevasi 84 ft (26 m)
Cacah jiwa (2004)
 • Total 772.873
Greenwich Mean Time

Freetown iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ing Sierra Leone. Kutha sing diadegaké ing tanggal 11 Maret 1792 iki nduwèni wewengkon sing jembaré 357 km² lan padunung cacahé 1.070.200 jiwa (2006). Freetown minangka kutha plabuhan utama ing Samudra Atlantik.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Freetown&oldid=972384"