Freetown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Freetown, Sierra Leone
View of central Freetown and the famous Cotton Tree
View of central Freetown and the famous Cotton Tree
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 442: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Sierra Leone" nor "Template:Location map Sierra Leone" exists.
Koordhinat: 8°29′4″N 13°14′4″W / 8.48444°N 13.23444°W / 8.48444; -13.23444Koordhinat: 8°29′4″N 13°14′4″W / 8.48444°N 13.23444°W / 8.48444; -13.23444
Country  Sierra Leone
Region Western Area
District Western Area Urban District
Founded March 11th, 1792
Pamaréntahan
 • Jinis City council
 • Mayor Herbert George-Williams (APC)
Tlatah
 • Gunggung 138 sq mi (357 km2)
Èlevasi 84 ft (26 m)
Cacah jiwa (2004)
 • Gunggung 772.873
Greenwich Mean Time

Freetown iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Sierra Leone. Kutha sing diadegaké ing tanggal 11 Maret 1792 iki duwé wewengkon sing jembaré 357 km² lan sing ndunungi cacahé 1.070.200 jiwa (2006). Freetown minangka kutha plabuhan utama ing Samudra Atlantik.