Freetown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Freetown, Sierra Leone
View of central Freetown and the famous Cotton Tree
View of central Freetown and the famous Cotton Tree
Country Sierra Leone
RegionWestern Area
DistrictWestern Area Urban District
FoundedMarch 11th, 1792
Pamaréntahan
 • JinisCity council
 • MayorHerbert George-Williams (APC)
Laladan
 • Gunggung138 sq mi (357 km2)
Élepasi84 ft (26 m)
Cacah warga (2004)
 • Gunggung772.873
Zona wektuGreenwich Mean Time

Freetown iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Sierra Leone. Kutha kang diadegaké ing tanggal 11 Maret 1792 iki duwé wewengkon kang jembaré 357 km² lan kang ndunungi cacahé 1.070.200 jiwa (2006). Freetown minangka kutha plabuhan utama ing Samudra Atlantik.