Freetown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Freetown, Sierra Leone
View of central Freetown and the famous Cotton Tree
View of central Freetown and the famous Cotton Tree
Country  Sierra Leone
Region Western Area
District Western Area Urban District
Founded March 11th, 1792
Papréntahan
 • Jinis City council
 • Mayor Herbert George-Williams (APC)
Laladan
 • Gunggung 138 sq mi (357 km2)
Élevasi 84 ft (26 m)
Cacah warga (2004)
 • Gunggung 772.873
Zona wektu Greenwich Mean Time

Freetown iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Sierra Leone. Kutha sing diadegaké ing tanggal 11 Maret 1792 iki duwé wewengkon sing jembaré 357 km² lan sing ndunungi cacahé 1.070.200 jiwa (2006). Freetown minangka kutha plabuhan utama ing Samudra Atlantik.