Cape Town

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cape Town
Kaapstad, iKapa
Panorama Cape Town wiwit saking Waterfront nganti tekan Table Mountain
Panorama Cape Town wiwit saking Waterfront nganti tekan Table Mountain
Sesanti: Spes Bona (Basa Latin, harapan baik)
Lokasi Cape Town ing Provinsi Cape Kulon
Lokasi Cape Town ing Provinsi Cape Kulon
Nagara  Afrika Kidul
Provinsi Provinsi Cape Kulon
Munisipal Cape Town Metropolitan Municipality
Didirikan 1652
Papréntahan[1]
 • Jinis Dewan kutha
 • Walikota Helen Zille
 • Manajer kutha Achmat Ebrahim
Laladan[2]
 • Gunggung 2.454,72 km2 (94,777 sq mi)
Cacah warga (2007)[3]
 • Gunggung 3.497.097
 • Pepadhet 1.425/km2 (3,690/sq mi)
Zona wektu SAST (UTC+2)
Kodhe pos 8000
Kodhe laladan +27 (0)21
Situs wèb http://www.capetown.gov.za/
Pusat kutha Cape Town dideleng saka Gunung Tabel

Cape Town (basa Afrikaans & basa Walanda: Kaapstad) minangka kutha krajan lègislatif Afrika Kidul lan kutha krajan Provinsi Tanjung Harapan. Kutha krajan liyané ya iku Pretoria (èksekutif) lan Bloemfontein (kehakiman).

Kutha iki minangka pelabuhan gedhé ing pinggir Samodra Atlantik, lan duwé sesambungan sepur kang apik karo laladan padésan. Dunungé ing sikil Gunung Meja. Ing kutha iki ana Gedhung Parlemèn (1886) lan Universitas Cape Town (1916).

Cape Town diyasa wong Walanda kanthi jeneng Kaapstad ing taun 1652 lan direbut Karajan Manunggal ing taun 1806.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Pollack, Martin (2006-05-31). "Achmat Ebrahim is the new city manager of Cape Town". City of Cape Town Metropolitan Municipality. Dijupuk 2007-03-25. 
  2. ^ Municipal Demarcation Board, South Africa Retrieved on 2008-03-23.
  3. ^ Statistics South Africa, Community Survey, 2007, Basic Results Municipalities (pdf-file) Retrieved on 2008-03-23.