Porto-Novo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Porto-Novo
Hogbonou, Adjacé
Marche ouando porto-novo.jpg
Country Benin
Established 16th century
Cacah warga (2002)
 • Gunggung 223.552
Wanita ing Porto Novo circa 1914

Porto-Novo (uga kaloka minangka Hogbonou lan Adjacé (populasi 223,552 miturut sensus taun 2002) iku kutha krajan resmi Nagara Benin Afrika Kulon. Kutha iki duwé pelabuhan ing Lempongan Guinea, ing sisih kidul-wétan Benin. Porto-Novo iku kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Benin, nanging kutha Cotonou luwih wigati, kanthi budya lan pulitik. Tlatah saubengé Porto-Novo ngasilaké lenga sawit, kapas lan kapuk. Lenga patra tinemu ing lepas pasisir ing taun 1990, lan dadi bahan èkspor kang wigati.

Porto-Novo dumunung ing koordinat 6°28' Lor, 2°36' Wétan (6.46667, 2.6). [1]

Dhémografi[besut | besut sumber]

Porto Novo duwé populasi 234,168 (2005 kira-kira).

Tuwuhing sing ndunungi:

  • 1979: 133.168 (Sènsus)
  • 1992: 179.138 (Sènsus)
  • 2000: 210.400 (Estimasi)
  • 2002: 223.552 (Estimasi)
  • 2005: 234.168 (Estimasi)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Benin.