Porto-Novo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Porto-Novo
Hogbonou, Adjacé
Marche ouando porto-novo.jpg
Porto-Novo is located in Benin
Porto-Novo
Location of Porto-Novo in Benin
Coordinates: Cithakan:Country abbreviation 6°29′50″N 2°36′18″E / 6.49722°L 2.60500°W / 6.49722; 2.60500
Country Benin
Established 16th century
Population (2002)
 • Total 223.552
Wanita ing Porto Novo circa 1914

Porto-Novo (uga dikenal minangka Hogbonou lan Adjacé (populasi 223,552 miturut sensus taun 2002) iku kutha krajan resmi Nagara Benin Afrika Kulon. Kutha iki duwé pelabuhan ing Lempongan Guinea, ing sisih kidul-wétan Benin. Porto-Novo iku kutha paling gedhé nomer loro ing Benin, nanging kutha Cotonou luwih wigati, sacara budya lan pulitik. Tlatah saubengé Porto-Novo ngasilaké lenga sawit, kapas lan kapuk. Lenga patra ditemokaké ing lepas pasisir ing taun 1990, lan dadi bahan èkspor kang wigati.

Porto-Novo dumunung ing koordinat 6°28' Lor, 2°36' Wétan (6.46667, 2.6). [1]

Demografi[sunting | besut sumber]

Porto Novo nduwèni populasi 234,168 (2005 kira-kira).

Tuwuhing padunung:

  • 1979: 133.168 (Sènsus)
  • 1992: 179.138 (Sènsus)
  • 2000: 210.400 (Estimasi)
  • 2002: 223.552 (Estimasi)
  • 2005: 234.168 (Estimasi)

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Porto-Novo ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Porto-Novo&oldid=1055565"