Windhoek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Windhoek
Otjomuise
Pemandhangan kutha Windhoek
Pemandhangan kutha Windhoek
Official seal of Windhoek
Seal
Windhoek is located in Namibia
Windhoek
Windhoek
Lokasi ing Namibia
Coordinates: 22°34′12″S 17°5′1″E / 22.57000°S 17.08361°E / -22.57000; 17.08361Koordhinat: 22°34′12″S 17°5′1″E / 22.57000°S 17.08361°E / -22.57000; 17.08361
Nagara  Namibia
Region Khomas Region
Diadegaké 18 Oktober 1890
Government
 • Walikutha Matheus Shikongo
Tlatah
 • Gunggung 249 sq mi (645 km2)
Cacah jiwa (2001)
 • Total 233.529
 • Karapetan 9,240/sq mi (356,6/km2)
WAT (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) WAST (UTC+2)
Windhoek
Windhuk

Windhoek, kanthi populasi gunggung 230.000 jiwa, iku kutha krajan Namibia. Windhoek dumunung ing Namibia sisih tengah ing koordinat 22°56' LS 17°09' BT.

Kutha iki minangka pusat perdagangan utama kanggo prodhuk kulit domba. Windhoek wiwitané dadi panggonané suku Nama, kang ngalahaké pemukim Herero ing laladan iku ing abad kaping-19.

Jerman nguwasani wewengkon kasebut taun 1885, lan Windhoek dadi papan pamaréntahan kolonial taun 1892, kutha krajan koloni Afrika Kidul-kulon. Ing mangsa Perang Donya II, Windhoek direbut déning pasukan Afrika Kidul.

Sawisé kamardikan Namibia saka Afrika Kidul taun 1990, Windhoek dadi kutha krajan Namibia.

Windhoek nduwèni loro jeneng tradhisional: Otjomuise kanggoné suku Herero, lan Ai-Gams tumrapé suku Nama.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Windhoek&oldid=1016615"