Windhoek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Windhoek
Otjomuise
Pemandhangan kutha Windhoek
Pemandhangan kutha Windhoek
Official seal of Windhoek
Lambang
Nagara Namibia
RegionKhomas Region
Diadegaké18 Oktober 1890
Pamaréntahan
 • WalikuthaMatheus Shikongo
Laladan
 • Gunggung249 sq mi (645 km2)
Cacah warga (2001)
 • Gunggung233.529
 • Pepadhet9,240/sq mi (356,6/km2)
Zona wektuWAT (UTC+1)
 • Usum panas (DST)WAST (UTC+2)
Windhoek
Windhuk

Windhoek, kanthi populasi gunggung 230.000 jiwa, iku kutha krajan Namibia. Windhoek dumunung ing Namibia sisih tengah ing koordinat 22°56' LS 17°09' BT.

Kutha iki minangka pusat perdagangan utama kanggo prodhuk kulit domba. Windhoek wiwitané dadi panggonané suku Nama, kang ngalahaké pemukim Herero ing laladan iku ing abad kaping-19.

Jerman nguwasani wewengkon mau taun 1885, lan Windhoek dadi papan pamaréntahan kolonial taun 1892, kutha krajan koloni Afrika Kidul-kulon. Ing mangsa Perang Donya II, Windhoek direbut déning wadyabala Afrika Kidul.

Sawisé kamardikan Namibia saka Afrika Kidul taun 1990, Windhoek dadi kutha krajan Namibia.

Windhoek duwé loro jeneng tradhisional: Otjomuise kanggoné suku Herero, lan Ai-Gams tumrapé suku Nama.