Windhoek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Windhoek
Otjomuise
Pemandhangan kutha Windhoek
Pemandhangan kutha Windhoek
Official seal of Windhoek
Lambang
Nagara  Namibia
Region Khomas Region
Diadegaké 18 Oktober 1890
Papréntahan
 • Walikutha Matheus Shikongo
Laladan
 • Gunggung 249 sq mi (645 km2)
Cacah warga (2001)
 • Gunggung 233.529
 • Pepadhet 9,240/sq mi (356,6/km2)
Zona wektu WAT (UTC+1)
 • Usum panas (DST) WAST (UTC+2)
Windhoek
Windhuk

Windhoek, kanthi populasi gunggung 230.000 jiwa, iku kutha krajan Namibia. Windhoek dumunung ing Namibia sisih tengah ing koordinat 22°56' LS 17°09' BT.

Kutha iki minangka pusat perdagangan utama kanggo prodhuk kulit domba. Windhoek wiwitané dadi panggonané suku Nama, kang ngalahaké pemukim Herero ing laladan iku ing abad kaping-19.

Jerman nguwasani wewengkon mau taun 1885, lan Windhoek dadi papan pamaréntahan kolonial taun 1892, kutha krajan koloni Afrika Kidul-kulon. Ing mangsa Perang Donya II, Windhoek direbut déning wadyabala Afrika Kidul.

Sawisé kamardikan Namibia saka Afrika Kidul taun 1990, Windhoek dadi kutha krajan Namibia.

Windhoek duwé loro jeneng tradhisional: Otjomuise kanggoné suku Herero, lan Ai-Gams tumrapé suku Nama.