Windhoek

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Windhoek
Otjomuise
Pemandhangan kutha Windhoek
Pemandhangan kutha Windhoek
Official seal of Windhoek
Seal
Windhoek is located in Namibia
Windhoek
Lokasi ing Namibia
Coordinates: 22°34′12″S 17°5′1″E / 22.57000°L 17.08361°W / 22.57000; 17.08361Koordinat: 22°34′12″S 17°5′1″E / 22.57000°L 17.08361°W / 22.57000; 17.08361
Nagara Flag of Namibia Namibia
Region Khomas Region
Diadegaké 18 Oktober 1890
Government
 • Walikutha Matheus Shikongo
Area
 • Total 249 sq mi (645 km2)
Population (2001)
 • Total 233.529
 • Density 9,240/sq mi (356,6/km2)
Time zone WAT (UTC+1)
 • Summer (DST) WAST (UTC+2)
Windhoek
Windhuk

Windhoek, kanthi populasi gunggung 230.000 jiwa, iku kutha krajan Namibia. Windhoek dumunung ing Namibia sisih tengah ing koordinat 22°56' LS 17°09' BT.

Kutha iki minangka pusat perdagangan utama kanggo prodhuk kulit domba. Windhoek wiwitané dadi panggonané suku Nama, kang ngalahaké pemukim Herero ing laladan iku ing abad kaping-19.

Jerman nguwasani wewengkon kasebut taun 1885, lan Windhoek dadi papan pamaréntahan kolonial taun 1892, kutha krajan koloni Afrika Kidul-kulon. Ing mangsa Perang Donya II, Windhoek direbut déning pasukan Afrika Kidul.

Sawisé kamardikan Namibia saka Afrika Kidul taun 1990, Windhoek dadi kutha krajan Namibia.

Windhoek nduwèni loro jeneng tradhisional: Otjomuise kanggoné suku Herero, lan Ai-Gams tumrapé suku Nama.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Windhoek&oldid=1016615"