Banjul

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Banjul
Masjid Raja Fahad ing Banjul
Masjid Raja Fahad ing Banjul
Banjul disawang sak Satelit SPOT
Banjul disawang sak Satelit SPOT
[[file:Cithakan:Location map Gambia|300px|Banjul is located in Cithakan:Location map Gambia]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Gambia|6x6px|Banjul|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">Banjul
Banjul disawang sak Satelit SPOT
Coordinates: 13°27′11″N 16°34′39″W / 13.45306°L 16.57750°W / 13.45306; 16.57750Koordinat: 13°27′11″N 16°34′39″W / 13.45306°L 16.57750°W / 13.45306; 16.57750
Nagara Flag of Gambia Gambia
Divisi Banjul
Area
 • Urban 36 sq mi (93 km2)
Population (2003)
 • City 34.828
 • Density 9,700/sq mi (374,5/km2)
 • Urban 357.238
Arch 22, gerbang menyang Banjul

Banjul iku kutha krajan Gambia kang dumunung ing Pulo St Mary koordinat 13°28′ LU 16°36′ BB. Padunungé ana 34.828 jiwa (2003).

Sajarah[besut | besut sumber]

Banjul didegaké taun 1816 déning Britania Raya minangka pos perdagangan lan kanggo kapentingan penghapusan perdagangan budak. Kutha iki biyèn jenengé Bathurst sawisé Henry Bathurst, sekretaris Kantor Kolonial Britania, banjur diganti dadi 'Banjul' taun 1973.

Tanggal 22 Juli 1994, kudeta dilancaraké ing kutha iki. Kanggo mèngeti prastawa mau, Arch 22 sing dhuwuré 35 m dibangun minangka gerbang mlebu kutha Banjul.

Ekonomi[besut | besut sumber]

Banjul minangka salah siji wewengkon kutha kang nopang roda ékonomi lan pamaréntahan Gambia. Industri utamané ya iku pemrosèsan kacang. Komoditas ekspor liyané arupa lilin tawon, lenga sawit lan kayu sawit.

Kutha iki dilayani déning Papan Anggegana Internasional Banjul. Kapal feri ngubungaké Banjul karo kutha Barra.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Banjul&oldid=991597"