Banjul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Banjul
Masjid Raja Fahad ing Banjul
Masjid Raja Fahad ing Banjul
Banjul disawang sak Satelit SPOT
Banjul disawang sak Satelit SPOT
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Gambia" nor "Template:Location map Gambia" exists.Banjul disawang sak Satelit SPOT
Coordinates: 13°27′11″N 16°34′39″W / 13.45306°N 16.57750°W / 13.45306; -16.57750Koordhinat: 13°27′11″N 16°34′39″W / 13.45306°N 16.57750°W / 13.45306; -16.57750
Nagara  Gambia
Divisi Banjul
Tlatah
 • Kutha 36 sq mi (93 km2)
Cacah jiwa (2003)
 • City 34.828
 • Karapetan 9,700/sq mi (374,5/km2)
 • Kutha 357.238
Arch 22, gerbang menyang Banjul

Banjul iku kutha krajan Gambia kang dumunung ing Pulo St Mary koordinat 13°28′ LU 16°36′ BB. Padunungé ana 34.828 jiwa (2003).

Sajarah[besut | besut sumber]

Banjul didegaké taun 1816 déning Britania Raya minangka pos perdagangan lan kanggo kapentingan penghapusan perdagangan budak. Kutha iki biyèn jenengé Bathurst sawisé Henry Bathurst, sekretaris Kantor Kolonial Britania, banjur diganti dadi 'Banjul' taun 1973.

Tanggal 22 Juli 1994, kudeta dilancaraké ing kutha iki. Kanggo mèngeti prastawa mau, Arch 22 sing dhuwuré 35 m dibangun minangka gerbang mlebu kutha Banjul.

Ekonomi[besut | besut sumber]

Banjul minangka salah siji wewengkon kutha kang nopang roda ékonomi lan pamaréntahan Gambia. Industri utamané ya iku pemrosèsan kacang. Komoditas ekspor liyané arupa lilin tawon, lenga sawit lan kayu sawit.

Kutha iki dilayani déning Papan Anggegana Internasional Banjul. Kapal feri ngubungaké Banjul karo kutha Barra.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Banjul&oldid=991597"