Abuja

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Abuja
City
Abuja-collage.png
[[file:Cithakan:Location map Nigeria|240px|Abuja is located in Cithakan:Location map Nigeria]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Nigeria|6x6px|Abuja|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">Abuja
Lokasi Abuja di Nigeria
Coordinates: 9°4′0″N 7°29′0″E / 9.06667°L 7.48333°W / 9.06667; 7.48333Koordinat: 9°4′0″N 7°29′0″E / 9.06667°L 7.48333°W / 9.06667; 7.48333
Nagara Flag of Nigeria Nigeria
Teritori Federal Capital Territory (Nigeria)
Government
 • Minister Bala Mohammed
Area
 • Total 713 km2 (275 sq mi)
 • Land 713 km2 (275 sq mi)
Population (2006)
 • Total 778.567
 • Density Cithakan:Hid1,100/km2 (Cithakan:Hid2,800/sq mi)
  [1]
Time zone WAT (UTC+1)
Website fct.gov.ng/fcta

Abuja iku minangka kutha krajan Nigeria ing Afrika sisih kulon. Nalika diputusaké mindhah kutha krajan nasional saka Lagos taun 1976, sawijining wewengkon kutha krajan dipilih kanggo lokasiné kang cedhak karo pusat nagara. Kutha kang mawa rencana iki dumunung ing pusat Wewengkon Kutha krajan Federal. Abuja dadi kutha krajan resmi Nigeria taun 1991.

Akèh-akèhé nagara mindahaké kadhutaan menyang Abuja lan tetep nganggo tilas kadhutaan minangka konsulat ing kutha krajan perdhagangan, Lagos.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Explore Abuja City". Stay in Abuja dot com. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abuja&oldid=1065037"