Abuja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abuja
City
Abuja-collage.png
Nagara Nigeria
TeritoriFederal Capital Territory (Nigeria)
Pamaréntahan
 • MinisterBala Mohammed
Laladan
 • Gunggung713 km2 (275 sq mi)
 • Land713 km2 (275 sq mi)
Cacah warga (2006)
 • Gunggung778.567
 • Pepadhet1,100/km2 (2,800/sq mi)
 [1]
Zona wektuWAT (UTC+1)
Situs wèbfct.gov.ng/fcta

Abuja iku minangka kutha krajan Nigeria ing Afrika sisih kulon. Nalika diputusaké mindhah kutha krajan nasional saka Lagos taun 1976, siji wewengkon kutha krajan dipilih kanggo pernahé kang cedhak karo punjer nagara. Kutha kang mawa rencana iki dumunung ing punjer Wewengkon Kutha krajan Federal. Abuja dadi kutha krajan resmi Nigeria taun 1991.

Akèh-akèhé nagara mindahaké kadhutaan menyang Abuja lan tetep nganggo tilas kadhutaan minangka konsulat ing kutha krajan perdhagangan, Lagos.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Explore Abuja City". Stay in Abuja dot com.