Santa Héléna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Saint Helena)
Saint Helena
Gendéra Saint Helena
Motto: Loyal and Unshakeable
(Inggris: Setya lan Teguh")
Lagu kabangsan: God Save the Queen (resmi), My St. Helena Island
Peta lokasi Saint Helena
Kutha krajan Jamestown
Basa resmi Inggris
Gubernur Michael Clancy
Wewengkon 410 km²
Padunung
 •perk. 2003
 •Kapadhetan

7.367
18/km²
Mata uang Pound (SHP)
(dipatok karo pound sterling)
Zona wektu UTC
TLD .sh
Kode telepon +290

Saint Helena iku sawijiné pulo duwèké Britania Raya ing Samudra Atlantik kidul, 2.800 km sisih kulon pesisir Angola. Pulo iki dadi sak unit administratif bebarengan karo Pulo Ascension, Pulo Gough, Pulo Tengah, Pulo Nightingale, Pulo Speery lan Tristan da Cunha.

Pulo Saint Helena kawentar amarga Napoleon Bonaparte tau dibuwang ing kéné. Napoleon manggon ing pulo iki wiwit taun 1816 nganti sédané ing taun 1821.

Gunggungé padunung St. Helena ing tanggal 1 September 2006, ya iku : 3.926 jiwa.

Peta Teritori Saint Helena

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Santa_Héléna&oldid=972894"