Mayotte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Mayotte (Prancis: Mayotte, pocapané [majɔt]; Shimaore: Maore, [maore]; Kibushi: Mahori), kanthi resmi Departemen lan Region Jajahan Mayotte (Prancis: Département et Région d'Outre-mer de Mayotte), iku sawijining departemen jaban rangkah Prancis sing dumadi saka siji pulo utama, Grande-Terre (utawa Mahoré), siji pulo cilik, Petite-Terre (utawa Pamanzi), lan sawetara kapuloan cilik ing saubengé.

Sacara géografis kapuloan iki péranganing Kapuloan Komoro, nanging wiwit taun 1970-an wis pisah kanthi pulitik.

Padunung[besut | besut sumber]

1958 1966 1978 1985 1991 1997 2002 2007
23,364 32,607 47,246 67,205 94,410 131,320 160,265 186,452
Gunggung resmi saka sensus pungkasan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]