Afrika Kidul

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Republic of South Africa
Republiek van Suid-Afrika
IRiphabliki yase Ningizimu Afrika
Bendera Afrika Kidul
(Bendéra Afrika Kidul) 120px (Lambang Afrika Kidul)
Motto: !ke e: ǀxarra ǁke (/Xam: Béda nanging tunggal)
Lokasi Afrika Selatan
Basa resmi Afrikaans, Inggris, Zulu, Xhosa, Swazi, Ndebele, Sotho Kidul, Sotho Lor, Tsonga, Tswana lan Venda
Kutha krajan Kaapstad (Capetown) (perundhangan)
Pretoria (èksèkutif)
Bloemfontein (kahakiman)
Kutha paling gedhé Johannesburg
Presidhèn Jacob Zuma
Wewengkon
 - Total
 - % air
Urutan ke-24
1.219.912 km²
tidak ada
Padunung
 - Total (2002)
 - Kapadhetan
Urutan kaping 26
43.647.658
36/km²
Kamardikan
- Dominion
- Républik
Saka Britania Raya
31 Mei 1910
31 Mei 1961
Valuta Rand (R)
Zona wektu UTC+2
Lagu kabangsan Nkosi Sikelel' iAfrika/Die Stem van Suid-Afrika
TLD .za
Kodhe telepon +27

Républik Afrika Kidul (basa Indonésia: Afrika Selatan) iku nagara ing Tlatah Afrika Kidul. Afrika Kidul tetangganan déning Namibia, Botswana lan Zimbabwe ing lor, Mozambik lan Swaziland ing Wétan Segara. Sakabehane nagara Lesotho dumunung ing sajroning Afrika kidul.

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Afrika_Kidul&oldid=1052558"