Pretoria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pretoria
Sesawangan dari Union Buildings.
Sesawangan dari Union Buildings.
Gendéra Pretoria
Gendéra
Official seal of Pretoria
Lambang
Sesanti: Præstantia Prævaleat Prætoria (May Pretoria Be Pre-eminent In Excellence)
Nagara Cithakan:ZAF
Provinsi Gauteng
Metropolitan municipality City of Tshwane
Madeg 1855
Laladan
 • Gunggung 1.644 km2 (635 sq mi)
Élevasi 1.271 m (4,170 ft)
Cacah warga (2007)
 • Gunggung 2.345.908
 • Pepadhet 856/km2 (2,220/sq mi)
Zona wektu SAST (UTC+2)
Kodhe laladan 012
Pusat kutha Pretoria, Afrika Kidul.

Pretoria ya iku kutha kang dumunung ing sisih lor Provinsi Gauteng, Afrika Kidul. Kutha iki minangka salah sawijining kutha krajan saka nagara iku, ya iku kutha krajan èksekutif (utawa administratif) sarta de facto nagara. Liyané ya iku Cape Town kang minangka kutha krajan lègislatif, lan Bloemfontein kang minangka kutha krajan yudhikatif. Aran asliné kutha Pretoria ya iku Pretoria Philadelphia (ateges "Pretoria déning tresna paseduluran").[1]

Pretoria uga populer diceluk The Jacaranda City jalaran akèh banget wit Jacaranda (familia Bignoniaceae) kang ditandur ing pinggir-pinggir dalan, kebon-kebon, lan taman-taman.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Beeld". News24.com. Dijupuk 3 Juli.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]