Pretoria

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pretoria
Pemandangan dari Union Buildings.
Pemandangan dari Union Buildings.
Flag of Pretoria
Flag
Official seal of Pretoria
Seal
Motto: Præstantia Prævaleat Prætoria (May Pretoria Be Pre-eminent In Excellence)
[[file:Cithakan:Location map Kali Afrika|300px|Pretoria is located in Cithakan:Location map Kali Afrika]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Kali Afrika|6x6px|Pretoria|link=|alt=]]
Pretoria
Lokasi Pretoria
Coordinates (City Hall): 25°45′12″S 28°11′13″E / 25.75333°L 28.18694°W / 25.75333; 28.18694Koordinat: 25°45′12″S 28°11′13″E / 25.75333°L 28.18694°W / 25.75333; 28.18694
Nagara Cithakan:ZAF
Provinsi Gauteng
Metropolitan municipality City of Tshwane
Madeg 1855
Area
 • Total Cithakan:Infobox settlement/metric/mag
Elevation 1.271 m (4,170 ft)
Population (2007)
 • Total 2.345.908
 • Density 856/km2 (2,220/sq mi)
Time zone SAST (UTC+2)
Area code(s) 012
Pusat kutha Pretoria, Afrika Kidul.

Pretoria ya iku kutha kang dumunung ing sisih lor Provinsi Gauteng, Afrika Kidul. Kutha iki minangka salah sawijining kutha krajan saka nagara iku, ya iku kutha krajan eksekutif (utawa administratif) sarta de facto nagara. Liyané ya iku Cape Town kang minangka kutha krajan legislatif, lan Bloemfontein kang minangka kutha krajan yudikatif. Aran asliné kutha Pretoria ya iku Pretoria Philadelphia (ateges "Pretoria déning tresna paseduluran").[1]

Pretoria uga populer diceluk The Jacaranda City jalaran akèh banget wit Jacaranda (familia Bignoniaceae) kang ditandur ing pinggir-pinggir dalan, kebon-kebon, lan taman-taman.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Beeld". News24.com. Retrieved 3 Juli.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |access-date= (help)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Pretoria ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pretoria&oldid=968676"