Pretoria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pretoria
Sesawangan dari Union Buildings.
Sesawangan dari Union Buildings.
Gendéra Pretoria
Gendéra
Official seal of Pretoria
Lambang
Sesanti: Præstantia Prævaleat Prætoria (May Pretoria Be Pre-eminent In Excellence)
NagaraCithakan:ZAF
ProvinsiGauteng
Metropolitan municipalityCity of Tshwane
Madeg1855
Laladan
 • Gunggung1.644 km2 (635 sq mi)
Élepasi1.271 m (4,170 ft)
Cacah warga (2007)
 • Gunggung2.345.908
 • Pepadhet856/km2 (2,220/sq mi)
Zona wektuSAST (UTC+2)
Kodhe laladan012
Pusat kutha Pretoria, Afrika Kidul.

Pretoria yaiku kutha kang dumunung ing sisih lor Provinsi Gauteng, Afrika Kidul. Kutha iki minangka salah siji kutha krajan saka nagara iku, yaiku kutha krajan èksekutif (utawa administratif) sarta de facto nagara. Liyané yaiku Cape Town kang minangka kutha krajan lègislatif, lan Bloemfontein kang minangka kutha krajan yudhikatif. Aran asliné kutha Pretoria yaiku Pretoria Philadelphia (ateges "Pretoria déning tresna paseduluran").[1]

Pretoria uga populer diceluk The Jacaranda City jalaran akèh banget wit Jacaranda (familia Bignoniaceae) kang ditandur ing pinggir-pinggir dalan, kebon-kebon, lan taman-taman.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Beeld". News24.com. Dibukak ing 3 Juli. Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (pitulung); Check date values in: |accessdate= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]