Port Louis

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Port Louis
Port Louis dan pelabuhannya di lihat dari udara.
Port Louis dan pelabuhannya di lihat dari udara.
Official seal of Port Louis
Seal
Distrik Port Louis
Distrik Port Louis
[[file:Cithakan:Location map Mauritius|240px|Port Louis is located in Cithakan:Location map Mauritius]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Mauritius|6x6px|Port Louis|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">Port Louis
Distrik Port Louis
Coordinates: 20°10′S 57°31′E / 20.167°L 57.517°W / 20.167; 57.517
Nagara Flag of Mauritius Mauritius
Dibentuk 1735
Status Kota 25 Agustus 1966
Government
 • President of Mauritius Sir Anerood Jugnauth
 • Lord Mayor The Hon.Mahendra Gondeea
Area
 • City 42,7 km2 (165 sq mi)
 • Urban 6,3 km2 (24 sq mi)
Population (2003)
 • City 147.688
 • Density 3.458,73/km2 (895,810/sq mi)
Time zone MUT (UTC+4)
Website mpl.intnet.mu/home.htm

Port Louis minangka kutha krajan nagara Mauritius lan kutha paling gedhé ing pulo iki. Kutha iki nduwèni padunung cacahé 147.688 jiwa kanthi jembar wewengkon 6,3 km&sup2. Kutha iki duwé angka kapadhetan padunung 3.458,73 jiwa/km². Kutha Port Louis iki minangka kutha pelabuhan utama ing Samodra Hindia. Diadegaké taun 1735 déning wong Prancis.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Port_Louis&oldid=968911"