Port Louis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Port Louis
Port Louis dan pelabuhannya di lihat dari udara.
Port Louis dan pelabuhannya di lihat dari udara.
Official seal of Port Louis
Lambang
Distrik Port Louis
Distrik Port Louis
Nagara Mauritius
Dibentuk1735
Status Kota25 Agustus 1966
Pamaréntahan
 • President of MauritiusSir Anerood Jugnauth
 • Lord MayorThe Hon.Mahendra Gondeea
Laladan
 • City42,7 km2 (165 sq mi)
 • Urban6,3 km2 (24 sq mi)
Cacah warga (2003)
 • City147.688
 • Pepadhet3.458,73/km2 (895,810/sq mi)
Zona wektuMUT (UTC+4)
Situs wèbmpl.intnet.mu/home.htm

Port Louis minangka kutha krajan nagara Mauritius lan kutha gedhé dhéwé ing pulo iki. Kutha iki kang ndunungi cacahé 147.688 jiwa kanthi jembar wewengkon 6,3 km&sup2. Kutha iki duwé angka kapadhetan kang ndunungi 3.458,73 jiwa/km². Kutha Port Louis iki minangka kutha pelabuhan utama ing Samodra Hindia. Diadegaké taun 1735 déning wong Prancis.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]