Accra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Accra
Kutha
Pamandangan punjer kutha Accra saka awang-awang
Pamandangan punjer kutha Accra saka awang-awang
Nagara Ghana
RegionGreater Accra Region
DistrikWewengkon Metropolitan Accra
DibentukAbad ke-15
Incorporated (city)1898
Pamaréntahan
 • JinisMayor–council
 • MayorAlfred Vanderpuije
Laladan[1]
 • Kutha200 km2 (77,22 sq mi)
 • Métro894 km2 (345,18 sq mi)
Élepasi61 m (200 ft)
Cacah warga [2][3]
 • Kutha1.963.264 ('07 est,)
 • Pepadhet9.816/km2 (25.424/sq mi)
 • Métro3.835.304 ('07 est,)
Zona wektuUTC
Kodhe laladan030
Situs wèbhttp://www.ama.gov.gh

Accra iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Ghana. Accra dumunung ing pérangan kidul Ghana ing koordinat 5°33' LU 0°15' BB. Sing ndunungi gunggung 1.970.400 jiwa (2005).

Accra diadegaké déning suku Ga ing abad kaping 15 minangka punjer perdagangan kanggo bangsa Portugal.

Accra saiki dilayani déning Papan Anggegana Internasional Kotoka lan pelabuhan utama kang dumunung ing kutha Tema.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Boundary and Administrative Area". Ghanadistricts.com. Dijupuk 2010-07-22. 
  2. "Population of Accra, Ghana". GeoNames. Dijupuk 2010-07-22. 
  3. "Ghana". Thomas Brinkhoff. Dijupuk 2010-07-22.