Accra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Accra
Kutha
Pamandangan punjer kutha Accra saka awang-awang
Pamandangan punjer kutha Accra saka awang-awang
Nagara  Ghana
Region Greater Accra Region
Distrik Wewengkon Metropolitan Accra
Dibentuk Abad ke-15
Incorporated (city) 1898
Papréntahan
 • Jinis Mayor–council
 • Mayor Alfred Vanderpuije
Laladan[1]
 • Kutha 200 km2 (77,22 sq mi)
 • Métro 894 km2 (345,18 sq mi)
Élevasi 61 m (200 ft)
Cacah warga [2][3]
 • Kutha 1.963.264 ('07 est,)
 • Pepadhet 9.816/km2 (25.424/sq mi)
 • Métro 3.835.304 ('07 est,)
Zona wektu UTC
Kodhe laladan 030
Situs wèb http://www.ama.gov.gh

Accra iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Ghana. Accra dumunung ing pérangan kidul Ghana ing koordinat 5°33' LU 0°15' BB. Sing ndunungi gunggung 1.970.400 jiwa (2005).

Accra diadegaké déning suku Ga ing abad kaping 15 minangka punjer perdagangan kanggo bangsa Portugal.

Accra saiki dilayani déning Papan Anggegana Internasional Kotoka lan pelabuhan utama kang dumunung ing kutha Tema.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Boundary and Administrative Area". Ghanadistricts.com. Dijupuk 2010-07-22. 
  2. ^ "Population of Accra, Ghana". GeoNames. Dijupuk 2010-07-22. 
  3. ^ "Ghana". Thomas Brinkhoff. Dijupuk 2010-07-22.