Accra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Accra
Kutha
Pamandangan punjer kutha Accra saka awang-awang
Pamandangan punjer kutha Accra saka awang-awang
Accra is located in Ghana
Accra
Accra
Lokasi ing Ghana
Koordhinat: 5°33′00″N 0°12′00″W / 5.55000°N 0.20000°W / 5.55000; -0.20000Koordhinat: 5°33′00″N 0°12′00″W / 5.55000°N 0.20000°W / 5.55000; -0.20000
Nagara  Ghana
Region Greater Accra Region
Distrik Wewengkon Metropolitan Accra
Dibentuk Abad ke-15
Incorporated (city) 1898
Pamaréntahan
 • Jinis Mayor–council
 • Mayor Alfred Vanderpuije
Tlatah[1]
 • Kutha 200 km2 (77,22 sq mi)
 • Métro 894 km2 (345,18 sq mi)
Èlevasi 61 m (200 ft)
Cacah jiwa [2][3]
 • Kutha 1.963.264 ('07 est,)
 • Kapadhetan 9.816/km2 (25.424/sq mi)
 • Métro 3.835.304 ('07 est,)
UTC
Kodhe laladan 030
Sana jaringan http://www.ama.gov.gh

Accra iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Ghana. Accra dumunung ing pérangan kidul Ghana ing koordinat 5°33' LU 0°15' BB. Sing ndunungi gunggung 1.970.400 jiwa (2005).

Accra diadegaké déning suku Ga ing abad kaping 15 minangka punjer perdagangan kanggo bangsa Portugal.

Accra saiki dilayani déning Papan Anggegana Internasional Kotoka lan pelabuhan utama kang dumunung ing kutha Tema.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Boundary and Administrative Area". Ghanadistricts.com. Dijupuk 2010-07-22. 
  2. ^ "Population of Accra, Ghana". GeoNames. Dijupuk 2010-07-22. 
  3. ^ "Ghana". Thomas Brinkhoff. Dijupuk 2010-07-22.