Accra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pusat kutha Accra
Accra
Kutha
Downtown accra.jpg
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Ghana" nor "Template:Location map Ghana" exists.Lokasi ing Ghana
Coordinates: 5°33′00″N 0°12′00″W / 5.55000°N 0.20000°W / 5.55000; -0.20000Koordhinat: 5°33′00″N 0°12′00″W / 5.55000°N 0.20000°W / 5.55000; -0.20000
Nagara  Ghana
Region Greater Accra Region
Distrik Wewengkon Metropolitan Accra
Dibentuk Abad ke-15
Incorporated (city) 1898
Government
 • Type Mayor–council
 • Mayor Alfred Vanderpuije
Area[1]
 • Kutha 200 km2 (77,22 sq mi)
 • Metro 894 km2 (345,18 sq mi)
Elevation 61 m (200 ft)
Population [2][3]
 • Kutha 1.963.264 ('07 est,)
 • Density 9.816/km2 (25.424/sq mi)
 • Metro 3.835.304 ('07 est,)
Time zone UTC
Area code(s) 030
Website http://www.ama.gov.gh

Accra iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ing Ghana. Accra dumunung ing bagéan kidul Ghana ing koordinat 5°33' LU 0°15' BB. Padunungé gunggung 1.970.400 jiwa (2005).

Accra diadegaké déning suku Ga ing abad kaping 15 minangka pusat perdagangan kanggo bangsa Portugal.

Accra saiki dilayani déning Papan Anggegana Internasional Kotoka lan pelabuhan utama kang dumunung ing kutha Tema.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Boundary and Administrative Area". Ghanadistricts.com. Retrieved 2010-07-22. 
  2. ^ "Population of Accra, Ghana". GeoNames. Retrieved 2010-07-22. 
  3. ^ "Ghana". Thomas Brinkhoff. Retrieved 2010-07-22. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Accra&oldid=991528"