Rabat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rabat
الرباط ar-Rabāṭ
Pont routier entre Rabat et Salé P1060408.JPG
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Morocco" nor "Template:Location map Morocco" exists.
Coordinates: 34°02′N 6°50′W / 34.033°N 6.833°W / 34.033; -6.833
Nagara  Maroko
Region Rabat-Salé-Zemmour-Zaer
Dibentuk pertama Abad ke-3 SM
Government
 • Jinis Monarki
 • ruler Mohammed VI
 • mayor Fathallah Oualalou[1]
Tlatah
 • Kutha 1.088.77 km2 (142,778 sq mi)
 • Palemahan 634.5 km2 (245 sq mi)
Èlevasi[2] 75 m (246 ft)
Cacah jiwa (2010)
 • City 650 000
 • Karapetan 5.321/km2 (13,780/sq mi)
 • Kutha 1.787.307
Sana jaringan http://www.rabat.ma/
Kutha Rabat lan Salé saka angkasa

Rabat, populasi 1,2 yuta jiwa (taun 2005), iku kutha krajan Maroko. Kutha iki dumunung ing Samodra Atlantik ing sungapan Kali Bou Regreg ing koordinat 34°02' LU 6°51' BB.

Endepan blethok wis nyebabaké peranan kutha iki minangka pelabuhan tansaya suda. Senadyan mangkono, Rabat lan kutha ing sacedhaké Salé isih duwé industri-industri tèkstil, pemrosesan panganan lan konstruksi kang isih cukup wigati.

Saliyané iku, pariwisata lan anané kadhutaan besar ing Maroko anggawé kutha ini paling wigati kaloro sawisé Casablanca.

Sajarah[besut | besut sumber]

Gambar:PICT2450.JPG
Pojok dalan kutha Rabat

Wis ana pamukiman ing dhaérah iki wiwit zaman kuna. Rabat dadi bèntèng Muslim watara taun 700. Sadurungé kamardikan Maroko taun 1956, Rabat dadi kutha krajan protektorat Prancis wiwit dijajah déning Prancis taun 1912.

Universitas Muhammad V dumunung ing kutha iki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]



  1. ^ "Rabat Mayor Wala'alou Receives the Keys to the Capital by Abd al-Latif al-La'abi" (ing Arabic). © 2010 Al-Ittihad al-Ishtaraki. Dijupuk 2010-04-21. 
  2. ^ "Hong Kong Observatory". Hong Kong Observatory. Dijupuk 2009-08-17. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rabat&oldid=1010230"