Rabat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rabat
الرباط ar-Rabāṭ
[[file:Cithakan:Location map Morocco|300px|Rabat is located in Cithakan:Location map Morocco]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Morocco|6x6px|Rabat|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Rabat
Coordinates: 34°02′N 6°50′W / 34.033°N 6.833°W / 34.033; -6.833
Negara Flag of Maroko Maroko
Region Rabat-Salé-Zemmour-Zaer
Dibentuk pertama Abad ke-3 SM
Pamaréntahan
 • Type Monarki
 • ruler Mohammed VI
 • mayor Fathallah Oualalou[1]
Wewengkon
 • City 1.088.77 km2 (142,778 sq mi)
 • Land 634.5 km2 (245 sq mi)
Èlevasi[2] 75 m (246 ft)
Populasi (2010)
 • City 650 000
 • Kapadhetan 5.321/km2 (13,780/sq mi)
 • Urban 1.787.307
Website http://www.rabat.ma/
Kutha Rabat lan Salé saka angkasa

Rabat, populasi 1,2 yuta jiwa (taun 2005), kuwi ibukutha Maroko. Kutha iki dumunung ing Samodra Atlantik ing sungapan Kali Bou Regreg ing koordinat 34°02' LU 6°51' BB.

Endepan lumpur wis nyebabaké peranan kutha iki minangka pelabuhan tansaya suda. Senadyan mangkono, Rabat lan kutha ing sacedhaké Salé isih duwé industri-industri tèkstil, pemrosesan panganan lan konstruksi kang isih cukup wigati.

Saliyané kuwi, pariwisata lan anané kadhutaan besar ing Maroko anggawé kutha ini paling wigati kaloro sawisé Casablanca.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Gambar:PICT2450.JPG
Pojok dalan kutha Rabat

Wis ana pamukiman ing dhaérah iki wiwit zaman kuna. Rabat dadi bèntèng Muslim watara taun 700. Sadurungé kamardikan Maroko taun 1956, Rabat dadi ibukutha protektorat Prancis wiwit dijajah déning Prancis taun 1912.

Universitas Muhammad V dumunung ing kutha iki.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:



Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ditemokaké, nanging tag <references/> ora ditemokaké

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rabat&oldid=820437"