Muslim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Prayer in Cairo 1865.jpg

Muslim artinipun tiyang Islam (nyakseni yèn Tuhanipun namung Allah, lan nyekseni yèn Kanjeng Nabi Muhammad)punika utusanipun Allah.Kagem tiyang Islam kedah mangertasi rukun Islam ingkang cacahipun wanten 5 (Syahadat,Shalat,Puasa,Zakat,Haji) lan rukun Iman ingkang cacahipun wanten 6(Iman dateng Allah,iman dateng Malaikat, iman dateng Rasul,iman dateng kitab, iman dateng hari akhir, lan iman dateng qodho' dan qodar).

Ciri-ciri[besut | besut sumber]

Ciri-cirinipun sifat lan tindakan tiyang Islam engkang kasebut muslim yoiku:

  1. Adil ategese boten mihak utawa imbang yèn netepake ukuman.
  2. Amal Saleh ategese nglakone sing apik-apik kemawon engkang kanduwèni manfaat dumateng urip brebrayan.melu Hamemayu Hayning Bawono.
  3. Amal Jariyah ategese nglakone tumindakan sing bermanfaat trus-trusan,contone mbangun Masjid,Panjenengan nulis ilmu wonten eklopedia punika ilmu engkang sanget dipun manfaataken tiyang akèh sarana ikhlas.
  4. Amar ma'ruf ngajak tiyang sanes tumindak Amal saleh lan Amal Jariyah.
  5. Nahi mungkar,tegesipun nyegah perkawis ingkang dilarang kalian agami.
  6. Bekti dateng tiyang sepuh kaleh.
  7. mahabbah(seneng lan remen) dumateng Allah kalian Rosulipun.
  8. Luma ,Seneng ambiyantu dateng sinten kemawan ingkang mbutuhake.
  9. Ora lumeh seneng nyambut gawé.
  10. Ngormati tiyang sanes,boten adigang adigung adiguna.
  11. Iffah,ngraos kasucen lahir batin.
  12. Ihsan ategese tumindak apik menyat tiyang sanes.
  13. Ilmu,ngolek ilmu salawase urip.
  14. Iklas, Nrimo apa anane, boten njaluk pangarep.
  15. Jujur, nggadahi sifat jujur dateng sinten kemawan, utaminipun dateng tiang sepuh kaleh.
  16. Amanah, Mboten ingkar janji.
  17. Nyambut gawé (ngolek nafkah)kelawan cara ingkang halal.
  18. Isin,Isin yèn tumindak salah.
  19. Nahi mungkar , yèn deleng kerukan kudu anjegah.
  20. Rido, nrimo sakabehe ingkang ditetepne Allah.
  21. Sabar, ateges nahan perkawis ingkang di larang kalian agama.
  22. Sederhana,mbaten gesang kalian pesugihan.
  23. Silaturahmi utawa nyambung paseduluran.
  24. Syukur seneng kaleh pawenehan Allah.
  25. Tulung pinulung dateng sinten kemawan.
  26. ukuwah duwéni katrenan maran muslin lintunipun.
  27. Zuhud boten tamak marang donyo.
  28. Toat tumindak nurut laan patuh prentahe Allah.
  29. Tobat,njaluk ampunan dateng Gusti Allah.
  30. Apuro(maaf -memaafkan).
  31. Koreki menyang awake dewe.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muslim&oldid=1074864"