Yamoussoukro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Yamoussoukro
Cihotelprsidt2.JPG
Nagara  Côte d'Ivoire
Region Lacs
Departmen Yamoussoukro
Pamaréntahan
 • Governor N'Dri Koffi Apollinaire
Laladan
 • Gunggung 3.500 km2 (1.350 sq mi)
Cacah warga (2005)
 • Gunggung 200.659
 • Pepadhet 148,5/km2 (3,850/sq mi)
Zona wektu UTC

Yammoussoukro iku minangka kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé angka papat ing Pasisir Gadhing. Sing ndunungi ana 200.000 jiwa (2004). Ing kutha iki ana gréja La Basilique Notre-Dame de la Paix, ya iku salah siji gréja kang gedhé dhéwé sadonya lan modhèlé dirancang niru gréja ing Vatikan.

Cithakan:Pasisir Gadhing


Cithakan:Afriangka stub