Yamoussoukro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yamoussoukro
Cihotelprsidt2.JPG
Yamoussoukro is located in Pasisir Gadhing
Yamoussoukro
Yamoussoukro
Lokasi di Pasisir Gading
Coordinates: 06°49′00″N 05°17′00″W / 6.81667°N 5.28333°W / 6.81667; -5.28333Koordhinat: 06°49′00″N 05°17′00″W / 6.81667°N 5.28333°W / 6.81667; -5.28333
Nagara  Côte d'Ivoire
Region Lacs
Departmen Yamoussoukro
Government
 • Governor N'Dri Koffi Apollinaire
Tlatah
 • Gunggung 3.500 km2 (1.350 sq mi)
Cacah jiwa (2005)
 • Total 200.659
 • Karapetan 148,5/km2 (3,850/sq mi)
UTC

Yammoussoukro iku minangka kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ka-papat ing Pasisir Gadhing. Padunungé ana 200.000 jiwa (2004). Ing kutha iki ana gréja La Basilique Notre-Dame de la Paix, ya iku salah siji gréja sing gedhé dhéwé sadonya lan modhèlé dirancang niru gréja ing Vatikan.

Cithakan:Pasisir Gadhing


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yamoussoukro&oldid=999188"