Yamoussoukro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yamoussoukro
Cihotelprsidt2.JPG
Nagara Côte d'Ivoire
RegionLacs
DepartmenYamoussoukro
Pamaréntahan
 • GovernorN'Dri Koffi Apollinaire
Laladan
 • Gunggung3.500 km2 (1.350 sq mi)
Cacah warga (2005)
 • Gunggung200.659
 • Pepadhet148,5/km2 (3,850/sq mi)
Zona wektuUTC

Yammoussoukro iku minangka kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé angka papat ing Pasisir Gadhing. Sing ndunungi ana 200.000 jiwa (2004). Ing kutha iki ana gréja La Basilique Notre-Dame de la Paix, ya iku salah siji gréja kang gedhé dhéwé sadonya lan modhèlé dirancang niru gréja ing Vatikan.

Cithakan:Pasisir Gadhing


Cithakan:Afriangka stub