Kigali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kigali
Kigali, Rwanda
Kigali, Rwanda
Nagara  Rwanda
Provinsi Kutha Kigali
Pepréntahan
 • Mayor Aisa Kirabo Kacyira
Laladan
 • Gunggung 730 km2 (280 sq mi)
Élevasi 1.567 m (5,141 ft)
Cacah warga (2009)
 • Gunggung 965.398
 • Pepadhet 1.165,8/km2 (30,190/sq mi)
  estimated
Zona wektu CAT (UTC+2)
 • Usum panas (DST) none (UTC+2)
Distrik
1. Gasabo
2. Kicukiro
3. Nyarugenge
right|117px
Situs wèb www.kigalicity.gov.rw

Kigali iku kutha krajan Rwanda. Kutha iki nduwé padunung 330.000 jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing taun 1907 kutha iki didadèkaké kutha krajan déning para panjajah Jerman.

Ing taun 1994, Genosidha Rwanda kadadéan ing kutha iki. Nalika iku, mèh 1 yuta wong Tutsi lan wong Hutu sing modherat dipatèni entèk-entèkan déning wong Hutu.