Kigali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kigali
Kigali, Rwanda
Kigali, Rwanda
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Rwanda" nor "Template:Location map Rwanda" exists.Map of Rwanda showing the location of Kigali.
Coordinates: 1°56′38″S 30°3′34″E / 1.94389°S 30.05944°E / -1.94389; 30.05944Koordhinat: 1°56′38″S 30°3′34″E / 1.94389°S 30.05944°E / -1.94389; 30.05944
Nagara Flag of Rwanda Rwanda
Provinsi Kutha Kigali
Government
 • Mayor Aisa Kirabo Kacyira
Area
 • Total 730 km2 (280 sq mi)
Elevation 1.567 m (5,141 ft)
Population (2009)
 • Total 965.398
 • Density 1.165,8/km2 (30,190/sq mi)
  estimated
Time zone CAT (UTC+2)
 • Summer (DST) none (UTC+2)
Distrik
1. Gasabo
2. Kicukiro
3. Nyarugenge
right|117px
Website www.kigalicity.gov.rw

Kigali iku kutha krajan Rwanda. Kutha iki nduwé padunung 330.000 jiwa.

Sejarah[besut | besut sumber]

Ing taun 1907 kutha iki didadèkaké kutha krajan déning para panjajah Jerman.

Ing taun 1994, Genosidha Rwanda kadadéyan ing kutha iki. Nalika iku, mèh 1 yuta wong Tutsi lan wong Hutu sing modherat dipatèni entèk-entèkan déning wong Hutu.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kigali&oldid=972166"