Kigali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kigali
Kigali, Rwanda
Kigali, Rwanda
Nagara Rwanda
ProvinsiKutha Kigali
Pamaréntahan
 • MayorAisa Kirabo Kacyira
Laladan
 • Gunggung730 km2 (280 sq mi)
Élepasi1.567 m (5,141 ft)
Cacah warga (2009)
 • Gunggung965.398
 • Pepadhet1.165,8/km2 (30,190/sq mi)
 estimated
Zona wektuCAT (UTC+2)
 • Usum panas (DST)none (UTC+2)
Distrik
1. Gasabo
2. Kicukiro
3. Nyarugenge
right|117px
Situs wèbwww.kigalicity.gov.rw

Kigali iku kutha krajan Rwanda. Kutha iki nduwé padunung 330.000 jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing taun 1907 kutha iki didadèkaké kutha krajan déning para panjajah Jerman.

Ing taun 1994, Genosidha Rwanda kadadéan ing kutha iki. Nalika iku, mèh 1 yuta wong Tutsi lan wong Hutu kang modherat dipatèni entèk-entèkan déning wong Hutu.