Kigali

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kigali
Kigali, Rwanda
Kigali, Rwanda
[[file:Cithakan:Location map Rwanda|240px|Kigali is located in Cithakan:Location map Rwanda]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Rwanda|6x6px|Kigali|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">Kigali
Map of Rwanda showing the location of Kigali.
Coordinates: 1°56′38″S 30°3′34″E / 1.94389°L 30.05944°W / 1.94389; 30.05944Koordinat: 1°56′38″S 30°3′34″E / 1.94389°L 30.05944°W / 1.94389; 30.05944
Nagara Flag of Rwanda Rwanda
Provinsi Kutha Kigali
Government
 • Mayor Aisa Kirabo Kacyira
Area
 • Total 730 km2 (280 sq mi)
Elevation 1.567 m (5,141 ft)
Population (2009)
 • Total 965.398
 • Density 1.165,8/km2 (30,190/sq mi)
  estimated
Time zone CAT (UTC+2)
 • Summer (DST) none (UTC+2)
Distrik
1. Gasabo
2. Kicukiro
3. Nyarugenge
right|117px
Website www.kigalicity.gov.rw

Kigali iku kutha krajan Rwanda. Kutha iki nduwé padunung 330.000 jiwa.

Sejarah[besut | besut sumber]

Ing taun 1907 kutha iki didadèkaké kutha krajan déning para panjajah Jerman.

Ing taun 1994, Genosidha Rwanda kadadéyan ing kutha iki. Nalika iku, mèh 1 yuta wong Tutsi lan wong Hutu sing modherat dipatèni entèk-entèkan déning wong Hutu.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kigali&oldid=972166"