Rwanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Républika y'u Rwanda
Rwanda flag large.png Rwandaflag3.PNG
Motto: Ubumwe, Umurimo, Gukunda Igihugu
(Kabébasan, Kerja sama, Kamajon)
LocationRwanda.png
Basa resmi Basa Prancis, Basa Kinyarwanda
Kutha krajan Kigali
Presidhèn Paul Kagame
Perdana Menteri Bernard Makuza
Wewengkon
 - Total
 - % banyu
Urutan kaping 144
26.338 km²
5,3%
Padunung


 - Total


 - Kapadhetan
Urutan kaping 91


7.312.756


281/km²
Kamardikan


 - Proklamasi

Saka Belgia


1 Juli 1960

Valuta Franc Rwanda
Zona wektu UTC +2
Lagu kabangsan Rwanda rwacu
TLD .RW
Kodhe telepon 250
Peta Rwanda

Rwanda iku nagara ing Afrika bagéyan tengah sing mawatesan karo Républik Dhemokratik Kongo, Uganda, Burundi lan Tanzania. Genosidha Rwanda ing taun 1994 ngasilaké korban nganti 1 yuta jiwa.

Padunung pribumi iku ana telung suku: Tutsi, wong-wong désa sing angon kéwan trenak sing teka ing kéné wiwit abad kaping 15; Hutu, sing mayoritas padunung, lan biyasané tani asal Bantu. Nganti taun 1959, suku Hutu nduwé strata dhominan nganggo sistim féodhal sing adhedhasar kapamilikan trenak. Banjur uga ana wong Twa, suku pigmé sing kaanggep padunung tuwa dhéwé ing Rwanda.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rwanda&oldid=1052707"