Rwanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Républika y'u Rwanda
Rwanda flag large.png Rwandaflag3.PNG
Sesanti: Ubumwe, Umurimo, Gukunda Igihugu
(Kabébasan, Kerja sama, Kamajon)
LocationRwanda.png
Basa resmi Basa Prancis, Basa Kinyarwanda
Kutha krajan Kigali
Présidhèn Paul Kagame
Perdana Mantri Bernard Makuza
Wewengkon
 -Total
 -% banyu
Urutan kaping 144
26.338 km²
5,3%
Padunung


 -Total


 -Kapadhetan
Urutan kaping 91


7.312.756


281/km²
Kamardikan


 -Proklamasi

Saka Bèlgi


1 Juli 1960

Valuta Franc Rwanda
Zona wektu UTC +2
Lagu kabangsan Rwanda rwacu
TLD .RW
Kodhe telepon250
Peta Rwanda

Rwanda iku nagara ing Afrika pérangan tengah kang mawatesan karo Républik Dhemokratik Kongo, Uganda, Burundi lan Tanzania. Genosidha Rwanda ing taun 1994 ngasilaké kurban nganti 1 yuta jiwa.

Padunung pribumi iku ana telung suku: Tutsi, wong-wong désa kang angon kéwan trenak kang teka ing kéné wiwit abad kaping 15; Hutu, kang mayoritas kang ndunungi, lan lumrahé tani asal Bantu. Nganti taun 1959, suku Hutu nduwé strata dhominan nganggo sistim féodhal kang dhedhasar kapamilikan trenak. Banjur uga ana wong Twa, suku pigmé kang kaanggep kang ndunungi tuwa dhéwé ing Rwanda.

Pranala njaba[besut | besut sumber]