Mozambik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
República de Moçambique
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Pátria Amada
Kutha krajan
lan paling gedhé
Maputo
Basa resmi Portugis
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 2,2%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 19.886.116 (54)
 •  Cacah sirah 1997 16.099.246
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$23,69 miliar (102)
 •  Per kapita US$1.247 (169)
Valuta Metical (MZM)
Wilayat wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 258
TLD Internèt .mz

Républik Mozambik iku nagara ing Afrika bagéan kidul kang wewatesan karo Afrika Kidul, Swaziland, Tanzania, Malawi, Zambia lan Zimbabwe. Mozambik minangka anggota Komunitas Nagara-Nagara Abasa Portugis lan Persemakmuran. Kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ya iku Maputo kang dumunung ing pucuk kidul.

Mozambik kapérang dadi 11 propinsi: Cabo Delgado, Gaza, Inhambane, Manica, Maputo (kota), Maputo, Nampula, Niassa, Sofala, Tete, lan Zambezia.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Mozambik ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mozambik&oldid=1052645"