Menyang kontèn

Mozambik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
República de Moçambique
Gendéraning Mozambik
Gendéra
Aditamènging Mozambik
Aditamèng
Motto: 
Gunagita: Pátria Amada
Dunungpenering Mozambik
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Maputo
JawatbasaPortugis
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
2,2%
Population
• Pikira-kira 2006
19.886.116 (54)
• Cacahjiwa 1997
16.099.246
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$23,69 miliar (102)
• Saben wong
US$1.247 (169)
ArtacihnaMetical (MZM)
Laladan wektuUTC+2
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Kodhé bèl258
TLD internèt.mz

Républik Mozambik iku nagara ing Afrika pérangan kidul kang wewatesan karo Afrika Kidul, Swaziland, Tanzania, Malawi, Zambia lan Zimbabwe. Mozambik minangka anggota Komunitas Nagara-Nagara Abasa Portugis lan Persemakmuran. Kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé yaiku Maputo kang dumunung ing pucuk kidul.

Mozambik kapérang dadi 11 provinsi: Cabo Delgado, Gaza, Inhambane, Manica, Maputo (kutha), Maputo, Nampula, Niassa, Sofala, Tete, lan Zambezia.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]