Mozambik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
República de Moçambique
Pitakaning Mozambik
Flag
Coat of arms of Mozambik
Coat of arms
Motto: 
Anthem: Pátria Amada
Location of Mozambik
Capital
and largest city
Maputo
Official languagesPortugis
GovernmentRépublik
Kamardikan
• Water (%)
2,2%
Population
• 2006 estimate
19.886.116 (54)
• 1997 census
16.099.246
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$23,69 miliar (102)
• Per capita
US$1.247 (169)
CurrencyMetical (MZM)
Time zoneUTC+2
• Summer (DST)
UTC+2
Calling code258
Internet TLD.mz

Républik Mozambik iku nagara ing Afrika pérangan kidul kang wewatesan karo Afrika Kidul, Swaziland, Tanzania, Malawi, Zambia lan Zimbabwe. Mozambik minangka anggota Komunitas Nagara-Nagara Abasa Portugis lan Persemakmuran. Kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé yaiku Maputo kang dumunung ing pucuk kidul.

Mozambik kapérang dadi 11 provinsi: Cabo Delgado, Gaza, Inhambane, Manica, Maputo (kutha), Maputo, Nampula, Niassa, Sofala, Tete, lan Zambezia.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]