Mozambik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
República de Moçambique
Motto: 
Lagu kabangsanPátria Amada
Ibu kutha
and largest city
Maputo
Basa resmi Portugis
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 2,2%
Pedunung
 -  2006 estimate 19.886.116 (54)
 -  1997 census 16.099.246
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$23,69 miliar (102)
 -  Per capita US$1.247 (169)
Valuta Metical (MZM)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 258
Internet TLD .mz

Républik Mozambik iku nagara ing Afrika bagéan kidul kang wewatesan karo Afrika Kidul, Swaziland, Tanzania, Malawi, Zambia lan Zimbabwe. Mozambik minangka anggota Komunitas Nagara-Nagara Abasa Portugis lan Persemakmuran. Kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ya iku Maputo kang dumunung ing pucuk kidul.

Mozambik kapérang dadi 11 propinsi: Cabo Delgado, Gaza, Inhambane, Manica, Maputo (kota), Maputo, Nampula, Niassa, Sofala, Tete, lan Zambezia.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Mozambik ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mozambik&oldid=1052645"