Mozambik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
República de Moçambique
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: 
Antem: Pátria Amada
Kutha krajan
lan paling gedhé
Maputo
Basa resmi Portugis
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 2,2%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 19.886.116 (54)
 •  Cacah sirah 1997 16.099.246
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$23,69 miliar (102)
 •  Per kapita US$1.247 (169)
Valuta Metical (MZM)
Zona wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 258
TLD Internèt .mz

Républik Mozambik iku nagara ing Afrika pérangan kidul kang wewatesan karo Afrika Kidul, Swaziland, Tanzania, Malawi, Zambia lan Zimbabwe. Mozambik minangka anggota Komunitas Nagara-Nagara Abasa Portugis lan Persemakmuran. Kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ya iku Maputo kang dumunung ing pucuk kidul.

Mozambik kapérang dadi 11 provinsi: Cabo Delgado, Gaza, Inhambane, Manica, Maputo (kutha), Maputo, Nampula, Niassa, Sofala, Tete, lan Zambezia.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]