Ceuta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ciudad Autónoma de Ceuta
Locator map of Ceuta.png
Wewengkon
 – Total
 
28 km²
Padunung
 – Total (2003)
 – Kapadhetan

 76.152
 2.719,71/km²
Status otonomi 14 Maret 1995
Perwakilan
Parlemen

 Kursi Kongres
 Kursi Senat
1
2
Presiden Juan Jesus Vivas Lara (PP)

Ceuta iku eksklave duwèké Spanyol kang dumunung ing Afrika Lor, ujung lor Maghreb, ing pesisir pasisir Mediterania cedhak Selat Gibraltar. Amba wewengkoné watara 28 km².

Pemandangan Ceuta didominasi déning pebukitan Monte Hacho, kang ana bukité kang dikuwasani déning pasukan Spanyol. Monte Hacho minangka salah siji calon Legenda Yunani Saka Hercules kidul, calon liyané ya iku Jebel Musa.

Ing jaman modern, Ceuta misuwur kanthi alam kosmopolitan lan pengaruh unik Éropah — kabèh mau dadi pendhukung sektor pariwisata.

Jeneng resmi Ceuta jroning basa Spanyol ya iku Ciudad Autónoma de Ceuta, Kutha Otonomi Ceuta, kanthi ranking ing antara kutha standar Spanyol lan komunitas otonomi. Sadurungé Status Otonomi, Ceuta sacara administratif minangka bagéyan saka propinsi Cadiz.

Pamaréntah Maroko kepéngén Kapuloan Canary, Ceuta lan Melilla dadi bagian teritorial Maroko nanging Pamaréntah Spanyol sarta pamaréntah otonomi lan padunung Ceuta lan Melilla nulak klaim iki.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ceuta&oldid=1043053"