Ceuta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ciudad Autónoma de Ceuta
Locator map of Ceuta.png
Wewengkon
 – Total
 
28 km²
Padunung
 – Total (2003)
 – Kapadhetan

 76.152
 2.719,71/km²
Status otonomi 14 Maret 1995
Perwakilan
Parlemen

 Kursi Konggrès
 Kursi Senat
1
2
Présidhèn Juan Jesus Vivas Lara (PP)

Ceuta iku eksklave duwèké Spanyol kang dumunung ing Afrika Lor, ujung lor Maghreb, ing pasisir pasisir Mediterania cedhak Selat Gibraltar. Amba wewengkoné watara 28 km².

Sesawangan Ceuta didominasi déning pebukitan Monte Hacho, kang ana bukité kang dikuwasani déning wadyabala Spanyol. Monte Hacho minangka salah siji calon Legenda Yunani Saka Hercules kidul, calon liyané ya iku Jebel Musa.

Ing jaman modern, Ceuta misuwur kanthi alam kosmopolitan lan prabawa unik Éropah — kabèh mau dadi pendhukung sektor pariwisata.

Jeneng resmi Ceuta sajeroning basa Spanyol ya iku Ciudad Autónoma de Ceuta, Kutha Otonomi Ceuta, kanthi ranking antarané kutha standar Spanyol lan komunitas otonomi. Sadurungé Status Otonomi, Ceuta kanthi administratif minangka péranganing provinsi Cadiz.

Pamaréntah Maroko kepéngén Kapuloan Canary, Ceuta lan Melilla dadi pérangan teritorial Maroko nanging Pamaréntah Spanyol sarta pamaréntah otonomi lan sing ndunungi Ceuta lan Melilla nulak klaim iki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]