Madagaskar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
République de Madagascar
Repoblikan'i Madagasikara
Motto: Tanindrazana, Fahafahana, Fandrosoana
(Malagasy: "Tanah Air, Kabebasan, Keadilan")
Lagu kabangsanRy Tanindraza nay malala ô
Ibu kutha
and largest city
Antananarivo
Basa resmi Malagasy, Prancis
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0,9%
Pedunung
 -  2006 estimate 17.532.625 (56)
 -  1975 census ~ 7.600.000
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$14,86 milyar (122)
 -  Per capita US$854 (181)
Valuta Ariary (MGA)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 261
Internet TLD .mg
Madagascar

Républik Madagaskar utawa Malagasy iku nagara pulo ing Samudra Hindia, lepas pesisir wétan Afrika lan minangka pulo paling gedhé ing donya. Padunung Madagaskar isih saduluran karo bangsa Melayu. Ing antarané basa Austronesia, basa Malagasy paling cedhak karo basa Maanyan. Madagaskar lan Mauritania ora migunakaké standar angka desimal.

Pamérangan administratif[sunting | besut sumber]

Madagaskar kapérang dadi 6 propinsi (faritany mizakatena) otonom:

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Madagaskar&oldid=1052636"