Madagaskar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
République de Madagascar
Repoblikan'i Madagasikara
Gendéra Lambang nagara
Motto: Tanindrazana, Fahafahana, Fandrosoana
(Malagasy: "Tanah Air, Kabebasan, Keadilan")
Antem: Ry Tanindraza nay malala ô
Kutha krajan
lan paling gedhé
Antananarivo
Basa resmi Malagasy, Prancis
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,9%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 17.532.625 (56)
 •  Cacah sirah 1975 ~ 7.600.000
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$14,86 milyar (122)
 •  Per kapita US$854 (181)
Valuta Ariary (MGA)
Wilayat wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 261
TLD Internèt .mg
Madagascar

Républik Madagaskar utawa Malagasy iku nagara pulo ing Samudra Hindia, lepas pesisir wétan Afrika lan minangka pulo paling gedhé ing donya. Padunung Madagaskar isih saduluran karo bangsa Melayu. Ing antarané basa Austronesia, basa Malagasy paling cedhak karo basa Maanyan. Madagaskar lan Mauritania ora migunakaké standar angka desimal.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Madagaskar kapérang dadi 6 propinsi (faritany mizakatena) otonom:

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Madagaskar&oldid=1052636"