Tunisia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
الجمهورية التونسية
al-Jamhuriyyah at-Tunisiyyah
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Himat Al Hima
Kutha krajan
and largest city
Tunis
Basa resmi Arab
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Water (%) 0,05%
Cacah jiwa
 •  2005 estimate 10.074.951 (81)
 •  - census -
GDP  (PPP) 2005 estimate
 •  Total US$77,37 miliar (62)
 •  Per capita US$7.732 (74)
Currency Dinar (TND)
Time zone CET (UTC+1)
 •  Summer (DST) CEST (UTC+2)
Calling code 216
Internet TLD .tn

Républik Tunisia (basa Arab: الجمهرية التونسية) iku nagara Arab Muslim ing Afrika Lor, persisé ing pesisir Segara Tengah. Tunisia wewatesan karo Aljazair ing sisih kulon, lan Libya ing sisih kidul lan wétan. Ing antara nagara-nagara kang dumunung ing rangkaian Pegunungan Atlas, wewengkon Tunisia klebu kang paling wétan lan paling cilik. Patangpuluh persèn wewengkon Tunisia arupa ara-ara wedhi Sahara, sisané lemah subur.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Tunisia ing Wikivoyage

Tunisia
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tunisia&oldid=1052631"