Tunisia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
الجمهورية التونسية
al-Jamhuriyyah at-Tunisiyyah
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Himat Al Hima
Kutha krajan
lan paling gedhé
Tunis
Basa resmi Arab
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,05%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 10.074.951 (81)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$77,37 miliar (62)
 •  Per kapita US$7.732 (74)
Valuta Dinar (TND)
Wilayat wektu CET (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhé bèl 216
TLD Internèt .tn

Républik Tunisia (basa Arab: الجمهرية التونسية) iku nagara Arab Muslim ing Afrika Lor, persisé ing pesisir Segara Tengah. Tunisia wewatesan karo Aljazair ing sisih kulon, lan Libya ing sisih kidul lan wétan. Ing antara nagara-nagara kang dumunung ing rangkaian Pegunungan Atlas, wewengkon Tunisia klebu kang paling wétan lan paling cilik. Patangpuluh persèn wewengkon Tunisia arupa ara-ara wedhi Sahara, sisané lemah subur.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Tunisia ing Wikivoyage

Tunisia
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tunisia&oldid=1052631"