Tunisia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
الجمهورية التونسية
al-Jamhuriyyah at-Tunisiyyah
Patakaning Tunisia
Pataka
Aditamènging Tunisia
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: Himat Al Hima
Dunungpenering Tunisia
Kuthagara
lan brehakutha
Tunis
JawatbasaArab
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
0,05%
Population
• Pikira-kira 2005
10.074.951 (81)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$77,37 miliar (62)
• Saben wong
US$7.732 (74)
ArtacihnaDinar (TND)
Laladan wektuUTC+1 (CET)
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2 (CEST)
Durawadasandi216
Nagarasandigreha.tn

Républik Tunisia (basa Arab: الجمهورية التونسية) iku nagara Arab Muslim ing Afrika Lor, persisé ing pasisir Segara Tengah. Tunisia wewatesan karo Aljazair ing sisih kulon, lan Libya ing sisih kidul lan wétan. Ing antara nagara-nagara kang dumunung ing rerangkèn Pegunungan Atlas, wewengkon Tunisia kalebu kang paling wétan lan paling cilik. Patangpuluh persèn wewengkon Tunisia wujud ara-ara wedhi Sahara, sisané lemah subur.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Tunisia