Afrika Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Peta Afrika. Nagara-nagara sing diwernani ijo tuwa iku nagara-nagara Afrika Lor miturut definisi PBB. Nagara-nagara liya sing kerep dianggep minangka bagéan Afrika Lor diwernani ijo enom.

Afrika Lor iku tlatah ing bawana Afrika sing budaya lan padunungé béda karo laladan ing Afrika liyané. Padunung Afrika Lor sabagéan gedhé klebu ras kulit putih lan penutur basa Afro-Asia sing nganut agama Islam.

Nagara-nagara Afrika Lor kerep uga disebut nagara-nagara Maghribi.

Daftar nagara-nagara ing Afrika Lor, miturut definisi PBB:[1]

Kadhangkala nagara-nagara ing ngisor iki uga dilebokaké Afrika Lor:

Laladan Afrika Lor diwatesi Ara-ara Sahara saka laladan Afrika liyané.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Afrika_Lor&oldid=1056134"