Sahara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Ara-ara Sahara)
Jujug: pandhu arah, pados
Citra satelit

Sahara iku ara-ara samun paling gedhé sadonya sing kaping loro (sing kaping pisan iku Antartika). Ambané luwih saka 9.000.000 km² lan papané ana ing lor Afrika lan umuré wis 2,5 yuta taun. Tlatah Amérika Sarékat kabèh bisa pas mlebu ing wewengkon walukarnawa iki. Jenengé ya iku Sahara, dijupuk saka basa Arab (صحراء) sing tegesé ara-ara wedhi.

Cekak[sunting | besut sumber]

Wates-wates Sahara iku: Gunung Atlas lan Segara Tengah ing sisih lor, Segara Abang lan Mesir ing sisih wétan, Samudra Atlantik ing sisih kulon lan ing sisih kidul tlatah Sudan lan Sahel.

Kira-kira cacahé padunung Sahara ana 2,5 yuta jiwa.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sahara&oldid=1057386"