Asia Kidul-kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Peta sing nuduhaké Asia Kidul-kulon - Istilah "Wétan Tengah" luwih sering dipigunakaké kanggo Asia Kidul-kulon lan sawetara nagara ing Afrika Lor

Asia Kidul-kulon, utawa Asia Kulon, iku wewengkon bagéyan kidul-kulon bawana Asia. Istilah "Asia Kulon" luwih kerep dipigunakaké jroning tulisan ngenani arkéologi lan mangsa prasajarah kawasan iku.

Para ahli geografi terusik kanthi anané ambiguitas istilah "Wétan Tengah" sing luwih populer tinimbang "Asia Kidul-kulon". Nagara kayadéné India luwih seneng migunakaké istilah "Asia Kulon", mbokmanawa amarga istilah "Wétan Tengah" luwih ka Éropahan (Eurocentrism). Nanging ana kalangan sing nganggep Wétan Tengah perlu nyakup nagara-nagara ing Afrika Lor utawa paling ora nagara Mesir waé.

Sawetara nagara lan wewengkon sing klebu Asia Kidul-kulon ya iku:

Anatolia, Arabia, Levant, lan Mesopotamia iku bagéyan saka wewengkon Asia Kidul-kulon.

Kanggo panjelasan ngenani sajarah nagara-nagara ing Asia Kidul-kulon, pirsani Sajarah Wétan Tengah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asia_Kidul-kulon&oldid=1016404"