Mikronésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Kaelih saka Micronesia)
Jump to navigation Jump to search

Mikronesia (saka basa Yunani: μικρός 'cilik', νῆσος 'pulo') iku kawasan ing Samudra Pasifik. Filipina dumunung ing sisih kulon, Indonésia ing kidul-kulon, Papua Nugini lan Melanesia ing sisih kidul, lan Polinesia ing sisih kidul-wétan lan wétan.

Kawasan iki dipérang dadi 8 entitas pulitik: