Mikronésia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Mikronesia (saka basa Yunani: μικρός 'cilik', νῆσος 'pulo') iku kawasan ing Samudra Pasifik. Filipina dumunung ing sisih kulon, Indonésia ing kidul-kulon, Papua Nugini lan Melanesia ing sisih kidul, lan Polinesia ing sisih kidul-wétan lan wétan.

Kawasan iki dipérang dadi 8 entitas pulitik:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mikronésia&oldid=1052611"