Anglo-Amérika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anglo-Amérika: ijo tuwa nuduhaké negara-negara sing sacara traditional kalebu tlatah iki (Kanada lan Amérika Sarékat). Tlatah liya sing migunakaké basa Inggris minangka basa resmi awarna ijo enom. Francophone Quebec, bisa kagolong utawa ora [1][2] jroning tlatah Anglo-Amérika, awarna biru.

Anglo-Amérika kuwi istilah kanggo nyebutaké tlatah ing Amérika sing Basa Inggris dadi basa utama,[1] utawa sing duwé hubungan sejarah, ètnik, basa lan budaya kang kenthel karo Inggris/Britania Raya utawa pulo-pulo Inggris umumé. Tlatah Anglo-Amérika kuwi béda karo Amérika Latin, yakuwi tlatah ing Amérika sing nganggo basa where Roman kang asalé saka Basa Latin (yakuwi, Basa Prancis, Basa Spanyol lan Basa Portugis).

Sumber[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b "Anglo-Amérika", vol. 1, Micropædia, Encyclopædia Britannica, 15th ed., Chicago: Encyclopædia Britannica, Inc., 1990. ISBN 0-85229-511-1.
  2. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng c

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anglo-Amérika&oldid=814597"