Anglo-Amérika

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Anglo-Amérika: ijo tuwa nuduhaké nagara-nagara sing sacara traditional kalebu tlatah iki (Kanada lan Amérika Sarékat). Tlatah liya sing migunakaké basa Inggris minangka basa resmi awarna ijo enom. Francophone Quebec, bisa kagolong utawa ora [1][2] jroning tlatah Anglo-Amérika, awarna biru.

Anglo-Amérika iku istilah kanggo nyebutaké tlatah ing Amérika sing Basa Inggris dadi basa utama,[1] utawa sing duwé hubungan sejarah, ètnik, basa lan budaya kang kenthel karo Inggris/Britania Raya utawa pulo-pulo Inggris umumé. Tlatah Anglo-Amérika iku béda karo Amérika Latin, ya iku tlatah ing Amérika sing nganggo basa where Roman kang asalé saka Basa Latin (ya iku, Basa Prancis, Basa Spanyol lan Basa Portugis).

Sumber[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Anglo-Amérika", vol. 1, Micropædia, Encyclopædia Britannica, 15th ed., Chicago: Encyclopædia Britannica, Inc., 1990. ISBN 0-85229-511-1.
  2. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng c

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anglo-Amérika&oldid=975797"