Anglo-Amérika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anglo-Amérika: ijo tuwa nuduhaké nagara-nagara sing kanthi traditional kalebu tlatah iki (Kanada lan Amérika Sarékat). Tlatah liya sing migunakaké basa Inggris minangka basa resmi awarna ijo enom. Francophone Quebec, bisa kagolong utawa ora [1][2] sajeroning tlatah Anglo-Amérika, awarna biru.

Anglo-Amérika iku istilah kanggo nyebutaké tlatah ing Amérika sing Basa Inggris dadi basa utama,[1] utawa sing duwé gayutan sajarah, ètnik, basa lan budaya kang kenthel karo Inggris/Britania Raya utawa pulo-pulo Inggris lumrahé. Tlatah Anglo-Amérika iku béda karo Amérika Latin, ya iku tlatah ing Amérika sing nganggo basa where Roman kang asalé saka Basa Latin (ya iku, Basa Prancis, Basa Spanyol lan Basa Portugis).

Sumber[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Anglo-Amérika", vol. 1, Micropædia, Encyclopædia Britannica, 15th ed., Chicago: Encyclopædia Britannica, Inc., 1990. ISBN 0-85229-511-1.
  2. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng c

Uga delengen[besut | besut sumber]