Samodra Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Samudra Arktik)
Oceanus.png
Limang samodra ing donya

Samudra Arktik, dunungé ana ing belahan lor bumi lan racaké dumunung ana ing wewengkon Arktik Kutub Lor, iku wujud samudra kang paling cilik lan paling cethèk ing antarané limang samudra kang ana ing donya[1]. Sanadyan Organisasi Hidrografik Internasional (IHO) nganggep minangka samudra, para ahli samudra nyebut samudra iki Segara Mediterania Arktik utawa Segara Arktik, kalebu minangka siji saka Segara Mediterania kang kagabung sajeroning Samudra Atlantik.

Samudra Arktik

Pelabuhan-pelabuhan Utama[besut | besut sumber]

thumb|250px|Pelabuhan-pelabuhan Samudra Arktik

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Michael Pidwirny (2006). "Introduction to the Oceans". www.physicalgeography.net. Dibukak ing 7 December 2006.
  2. a b c Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng CIA