Menyang kontèn

Samodra Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Samudra Arktik)

Cithakan:Limang Samodra Samodra Arktik, dunungé ana ing belahan lor bumi lan racaké dumunung ana ing wewengkon Arktik Kutub Lor, iku wujud samodra kang paling cilik lan paling cethèk ing antarané limang samodra kang ana ing donya[1]. Sanadyan Organisasi Hidrografik Internasional (IHO) nganggep minangka samodra, para ahli samodra nyebut samodra iki Sagara Mediterania Arktik utawa Sagara Arktik, kalebu minangka siji saka Sagara Mediterania kang kagabung sajeroning Samodra Atlantik.

Samodra Arktik
Samodra Arktik

Pelabuhan-pelabuhan Utama[besut | besut sumber]

thumb|250px|Pelabuhan-pelabuhan Samodra Arktik

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Michael Pidwirny (2006). "Introduction to the Oceans". www.physicalgeography.net. Dibukak ing 7 December 2006.
  2. a b c Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng CIA