Karibia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Karibia utawa India Barat iku saklompok pulo kang dumunung ing Segara Karibia. Pulo-pulo iki kabentang saka kidul Florida menyang lor-kulon Venezuela ing Amérika Kidul. Paling ora dumadi saka 7000 pulo, pulo cilik, karang, lan caye. Kapuloan iki diklompokaké dadi selawé wewengkon kalebu nagara mardika, departemen jaban rangkah, lan laladan administratif liyané.

Jeneng "India Barat" asalé saka gagasan Christopher Columbus kang ngira wis mendharat ing India nalika sabeneré lagi tekan Amérika. Karibia dumadi saka Antilles Gedhé lan Cilik lan péranganing Amérika Lèr.

Sawijining mangsa kang mung umur sedhéla natÉ ana nagara kang arané Federasi India Barat kang dumadi saka pulo-pulo ing Karibia kang sing ndunungi nganggo basa Inggris.

Karibia uga misuwur bab bajak laut.(Bajak Laut saka Karibia)