Maghribi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tlatah Maghribi

Maghribi (المغرب العربي al-Maġrib al-ʿArabī); uga duwé makna Maghrib (utawa kadhangkala Moghreb), tegesé "panggonan srengéngé angslup" utawa "tlatah kulon" ing Arab, iku sawijining tlatah ing bawana Afrika. Pangertèn iki biasané nyakup Maroko, Aljazair, lan Tunisia nanging ing jaman biyèn nyakup tlatah telung nagara antara pegunungan Atlas lan Segara Mediterania. Miturut sajarah sawetara panulis uga nganggep yèn tlatah iki uga nyakup Spanyol, Portugal, Sisilia lan Malta—utamané jaman dominasi Arab lan Muslim.

Tlatah Magribi modhèrn[besut | besut sumber]

Tlatah Magribi abad tengahan[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi lan cathetan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Tilas koloni Prancis

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maghribi&oldid=957442"