Maghribi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Maghreb المغربCithakan:Lrm
Maghreb (orthographic projection).svg
Countries and territories
Organisasi régional gedhéLiga Arab, Uni Arab Maghrib, COMESA, Komunitas Nagara-nagara Sahel Sahara, Uni Médhiterania
Populasi105,095,436 (2021*)[1]
Pepadheting populasi16.72/km2
Wewengkon6,045,741 km2 (2,334,274 sq mi)
GDP PPP$1,276.1 milyar (2019) (23rd)
GDP PPP per kapita$12,622 (2019)
GDP nominal$421.479 milyar (2019*) (31st)
GDP nominal per kapita$4,169 (2019*)
Basa
ReligionIslam, Kristen and Yahudi
Kutha krajanAlgiers (Aljazair)
Nouakchott (Mauritania)
Rabat (Maroko)
Tripoli (Libya)
Tunis (Tunisia)
Currency


Maghribi (المغرب العربي al-Maġrib al-ʿArabī); uga duwé makna Maghrib (utawa kadhangkala Moghreb), tegesé "panggonan srengéngé angslup" utawa "tlatah kulon" ing Arab. Panggonan kang uga dikenal minangka Afrika Lor-Kulon,[2] lan Barbaria,[3][4] iki minangka salah siji tlatah ing bawana Afrika. Papan iki minangka sawijining sub-wewengkoning Afrika Lor, kang uga dadi pérangan kuloné donya Arab. Papan iki akèh-akèhé didunungi déning golongan Muslim.

Wewengkon iki racaké nyakup Maroko, Aljazair, Libya, Tunisia, lan Mauritania, kabèh kalebu ing Uni Arab Maghrib. Wewengkon iki uga nyakup tlatah kang isih dadi brawala, ya iku Sahara Kulon. Tlatah iki akèh-akèhé ana sangisore pamaréntahané Maroko lan sapérangan liyané sangisore pamaréntahané Républik Dhémokratis Arab Sahrawi. Saliyané iku, kutha Ceuta lan Melilla (dikontrol déning Spanya nanging dicèm déning Maroko). Ing taun 2018, gunggung populasiné wewengkon iki ngancik luwih saka 100 yuta wong.

Tlatah Magribi modhèren[besut | besut sumber]

Tlatah Magribi abad tengahan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi lan cathetan[besut | besut sumber]

  1. "COUNTRY COMPARISON :: POPULATION". The World Factbook (in Inggris). Central Intelligence Agency. Retrieved 2018-08-06.
  2. English for Students: Northwest Africa english-for-students.com
  3. History and Present Condition of the Barbary States, Michael Russell, 1837, New York.
  4. Travels in England, France, Spain, and the Barbary States, Mordecai Manuel Noah, 1819, London.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Tilas koloni Prancis