Maghribi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tlatah Maghribi

Maghribi (المغرب العربي al-Maġrib al-ʿArabī); uga duwé makna Maghrib (utawa kadhangkala Moghreb), tegesé "panggonan srengéngé angslup" utawa "tlatah kulon" ing Arab, iku sawijining tlatah ing bawana Afrika. Pangertèn iki racaké nyakup Maroko, Aljazair, lan Tunisia nanging ing jaman biyèn nyakup tlatah telung nagara antara pagunungan Atlas lan Segara Mediterania. Miturut sajarah sawetara panulis uga nganggep yèn tlatah iki uga nyakup Spanyol, Portugal, Sisilia lan Malta—mliginé jaman dominasi Arab lan Muslim.

Tlatah Magribi modhèrn[besut | besut sumber]

Tlatah Magribi abad tengahan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi lan cathetan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Tilas koloni Prancis