Maghribi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tlatah Maghribi

Maghribi (المغرب العربي al-Maġrib al-ʿArabī); uga duwé makna Maghrib (utawa kadhangkala Moghreb), tegesé "panggonan srengéngé angslup" utawa "tlatah kulon" ing Arab, kuwi sawijining tlatah ing bawana Afrika. Pangertèn iki biasané nyakup Maroko, Aljazair, lan Tunisia nanging ing jaman biyèn nyakup tlatah telung negara antara pegunungan Atlas lan Segara Mediterania. Miturut sajarah sawetara panulis uga nganggep yèn tlatah iki uga nyakup Spanyol, Portugal, Sisilia lan Malta—utamané jaman dominasi Arab lan Muslim.

Tlatah Magribi modhèrn[sunting | Owah sumber]

Tlatah Magribi abad tengahan[sunting | Owah sumber]

Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Referensi lan cathetan[sunting | Owah sumber]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]


Cithakan:Tilas koloni Prancis

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maghribi&oldid=814604"