Tunis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tunis
تونس Tūnis
Tunis is located in Tunisia
Tunis
Coordinates: 36°48′N 10°11′E / 36.8°N 10.183°E / 36.8; 10.183
Negara Flag of Tunisia Tunisia
Governorat Governorat Tunis
Pamaréntahan
 • Mayor Mohamed Beji Ben Mami
Wewengkon
 • City 212,63 km2 (8,210 sq mi)
Populasi (sensus tahun 2008)
 • City 1.200.000
 • Kapadhetan 19.847,9/km2 (514,060/sq mi)
 • Metro 3.980.500
  [1]
Zona wektu CET (UTC+1)
Website commune-tunis.gov.tn
Tunis wayah wengi

Tunis (تونس, Tūnis) kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ingnegara Tunisia. Tunis dumunung ing sisih wétan-lor negeri Muslim kuwi, persisé ing pucuking Teluk Tunis, ing koordinat 36°48′ LU 10°10′ BT. Pedunungé ana 699.700 jiwa (2003).

Ing taun 146, Kekaisaran Romawi nguwasani kutha iki. Kakuwasan pindhah marang bangsa Arab ing abad kaping-7. Prancis njajah Tunis ing taun 1881 nganti 1956.

Sawetara wangunan kuna ing Tunis ditetepaké minangka Situs Warisan Donya UNESCO ing taun 1979.

Gambar:Tunis-highway.jpg
Dalan Gedhé kutha Tunis

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng ins

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Tunis ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tunis&oldid=816163"