Tunis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tunis
تونس Tūnis
AvenueHabibBourguibaTunis.JPG
Tunis is located in Tunisia
Tunis
Tunis
Coordinates: 36°48′N 10°11′E / 36.800°N 10.183°E / 36.800; 10.183
Nagara  Tunisia
Governorat Governorat Tunis
Government
 • Mayor Mohamed Beji Ben Mami
Tlatah
 • Kutha 212,63 km2 (8,210 sq mi)
Cacah jiwa (sensus tahun 2008)
 • City 1.200.000
 • Karapetan 19.847,9/km2 (514,060/sq mi)
 • Métro 3.980.500
  [1]
CET (UTC+1)
Sana jaringan commune-tunis.gov.tn
Tunis wayah wengi

Tunis (تونس, Tūnis) iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ingnagara Tunisia. Tunis dumunung ing sisih wétan-lor negeri Muslim iku, persisé ing pucuking Lempongan Tunis, ing koordinat 36°48′ LU 10°10′ BT. Padunungé ana 699.700 jiwa (2003).

Ing taun 146, Kekaisaran Romawi nguwasani kutha iki. Kakuwasan pindhah marang bangsa Arab ing abad kaping-7. Prancis njajah Tunis ing taun 1881 nganti 1956.

Sawetara wangunan kuna ing Tunis ditetepaké minangka Situs Warisan Donya UNESCO ing taun 1979.

Gambar:Tunis-highway.jpg
Dalan Gedhé kutha Tunis

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng ins


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tunis&oldid=1055556"