Tunis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tunis
تونس Tūnis
AvenueHabibBourguibaTunis.JPG
Nagara  Tunisia
Governorat Governorat Tunis
Papréntahan
 • Mayor Mohamed Beji Ben Mami
Laladan
 • City 212,63 km2 (8,210 sq mi)
Cacah warga (sensus taun 2008)
 • City 1.200.000
 • Pepadhet 19.847,9/km2 (514,060/sq mi)
 • Métro 3.980.500
  [1]
Zona wektu CET (UTC+1)
Situs wèb commune-tunis.gov.tn
Tunis wayah wengi

Tunis (تونس, Tūnis) iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ingnagara Tunisia. Tunis dumunung ing sisih wétan-lor nagari Muslim iku, persisé ing pucuking Lempongan Tunis, ing koordinat 36°48′ LU 10°10′ BT. Sing ndunungi ana 699.700 jiwa (2003).

Ing taun 146, Kekaisaran Romawi nguwasani kutha iki. Kakuwasan pindhah marang bangsa Arab ing abad kaping-7. Prancis njajah Tunis ing taun 1881 nganti 1956.

Sawetara wangunan kuna ing Tunis dikukuhaké minangka Situs Warisan Donya UNESCO ing taun 1979.

Gambar:Tunis-highway.jpg
Dalan Gedhé kutha Tunis

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng ins